Hét portal voor slimme salesprofessionals!

Acquisitie van nieuwe klanten


19 feb 2021

Het vinden en converteren van prospects is een vak op zich. Acquireren heet dit en wij zien dit als een proces, een manier van werken waarbij je steeds nieuwe zaken uitprobeert en zo al lerend hier steeds beter in wordt. Zaken als het vinden van de meest kansrijke prospects en je aanpak op deze groepen afstemmen zodat zij voor jouw aanbod kiezen zijn hierbij relevant.

Acquisitie, is dat wel zo moeilijk ?

Op welke wijze pakken we de acquisitie van prospects aan, een stappenplan.Vooral jonge, onervaren verkopers dragen deze opdracht als een molensteen om de nek. Ze hebben net een baan geaccepteerd, willen het vooral goed doen en zorgvuldig en ze krijgen een of twee maanden om zichzelf te bewijzen in het verkoopvak.

Ze hebben net een baan geaccepteerd, willen het vooral goed doen en zorgvuldig en ze krijgen een of twee maanden om zichzelf te bewijzen in het verkoopvak. En om dat te doen krijgen ze vaak een opdracht om nieuwe klanten te werven, en het liefst zo snel mogelijk. Dan begint de stress, de race tegen de tijd en vooral de race tegen de deadline want twee maanden is gewoon te weinig om even te laten zien wat je kan realiseren. Let op, je kan veel laten zien wat je kan maar veelal kun je niet iets al realiseren.

10 tips voor acquisitie van nieuwe klanten

Verkooptrajecten zijn niet meer de situaties van ‘voet tussen de deur, gladde babbel en scoren’. Nee verkoop is een vak en het ‘binnenhalen van nieuwe klanten helemaal. Is het dan moeilijk? Nee, Nee en nog eens NEE. Het is niet moeilijk als je maar echt weet hoe je te werk moet gaan. Volg de volgende tips!

  1. Bepaal de manier waarop je prospects gaat zoeken!
  2. Bepaal de wijze waarop je ze gaat benaderen?
  3. Bepaal de tijden waarop je gaat bellen!
  4. Bepaal wat je ze gaat vertellen?
  5. Bekijk ook de concurrentie?
  6. Bepaal een strategie van benaderen?
  7. Registreer de gesprekken die je hebt gehad.
  8. Zorg alvast voor meerdere brieven die je snel kunt versturen!
  9. Zorg dat je een follow-up strategie hebt!
  10. Zorg dat je binnen komt!

Ben je op zoek naar een format voor vraagstelling en acquisitie? Download direct ons format vraagstelling acquisitie! We laten je zien hoe je goede acquisitie uitvoert en we geven je voorbeelden om een succesvolle vraagstelling op te stellen.

Meer lezen over acquisitie?

Meer lezen over verkoop als goedlopend proces?

Salesgids

Salesgids is de internetportal voor slimme en vooruitstrevende salesprofessionals. U vindt hier een breed scala aan trainingen, artikelen, gratis formats, boeken, links en oplossingen voor verkoopsucces. Niet voor niets is Salesgids in korte tijd uitgegroeid tot een toonaangevend platform voor iedereen die zich bezighoudt met verkoop, zowel op uitvoerend gebied als op managementniveau. Salesgids is met bijna 45.000 abonnees en tienduizenden views per maand het grootste internet portal voor verkopers en salesmanagers in Nederland.

info@salesgids.com