Hét portal voor slimme salesprofessionals!

Met deze 11 stappen behoor jij direct tot de beste 1% op LinkedIn


27 feb 2024

LinkedIn is meer dan alleen een sociaal netwerk. Het is een database die je in je voordeel kan gebruiken. LinkedIn is een cruciaal hulpmiddel voor salesprofessionals om leads te vinden en door leads gevonden te worden. Een geoptimaliseerd profiel is de start van het ontwikkelen van sterke professionele relaties. Dit artikel zal de 11 belangrijkste aspecten belichten die je kunt verbeteren om je LinkedIn profiel te optimaliseren.

Stap 1 – LinkedIn URL Aanpassen

Je persoonlijke LinkedIn URL aanpassen is een eenvoudige, maar effectieve manier om je profiel professioneler te maken. Dit maakt het makkelijker voor mensen om je te vinden en geeft een schone en gepersonaliseerde link die je kunt delen.

Stap 2 – Omslagfoto

De omslagfoto is een kans om iets meer over jezelf of je professionele merk te vertellen. Kies een afbeelding die aansluit bij je professionele identiteit. Gebruik ook tekst om direct duidelijk te maken wat iemand op je profiel kan doen of waar jij iemand mee kan helpen.

Stap 3 – Profielfoto

Je profielfoto is vaak het eerste wat mensen zien. Kies een foto die professioneel en benaderbaar is. Op de website www.PhotoFeeler.com kan je zien hoe andere naar jouw foto beoordelen. De mens is namelijk niet zo goed om eigen foto’s te beoordelen. Mijn foto heb ik ook door de fotograaf en mijn vrouw laten kiezen.

Stap 4 – Koptekst

Je koptekst is cruciaal. Het is wat mensen zien als je een reactie geeft op een bericht. De eerste 60 tekens moet je duidelijk aangeven wat je doet. Deze 60 tekens zijn bij iedere reactie die jij plaatst zichtbaar. Daarna kan je het overige gedeelte gebruiken om meer te vertellen. Gebruik deze ruimte voornamelijk om aan te geven hoe je jouw klanten kan helpen.

Stap 5 – Contactgegevens

Zorg ervoor dat je contactgegevens professioneel en up-to-date zijn. Een gmail of hotmail account is toch wat minder professioneel. Geef je zakelijke mailadres weer. Je kan meerdere adressen toevoegen, maar je kan er maar een laten zien op je profiel. Het mailadres dat je zichtbaar wilt hebben moet je primair maken.
En als je toch bezig bent bij contactgegevens. Voeg dan direct 3 websites toe waar je wilt dat de bezoekers van je pagina naartoe gaan.

Stap 6 – Info of summary

Je info-sectie is de plek om je verhaal te vertellen. Dit doe je voor de bezoekers op je profiel en de database LinkedIn. Begin met de reden waarom mensen contact met jou op moeten nemen en de contactgegevens. Geef daarna overzichtelijk de volgende punten weer: Vertel iets over jezelf, over je ervaring, over je visie en over je bedrijf of klanten. Eindig dan nogmaals met een call to action met je contactgegevens.

Stap 7 – Uitgelicht

Gebruik de ‘Uitgelicht’-sectie om links naar je werk, belangrijke projecten of andere relevante inhoud toe te voegen. Dit is je kans om je profielbezoekers te sturen daar waar jij heen wilt. Dat kan een afspraak met je plannen zijn of uitlichten waar je iemand mee kan helpen.

Stap 8 – Tekst bij ervaring:

De tekst bij je werkervaring is meer dan een opsomming van functies. Het is een kans om je bijdragen en prestaties te benadrukken. Kernwoorden, waar jij in de database van LinkedIn op gevonden wilt worden, kan je ook hier toevoegen.

Stap 9 – Afbeelding/links bij ervaring

Voeg waar mogelijk visuele elementen toe aan je ervaringssectie. Dit kan variëren van afbeeldingen van projecten tot links naar pagina’s waar je kennis deelt.

Stap 10 – Vaardigheden toevoegen

Het toevoegen van vaardigheden aan je LinkedIn profiel helpt bij het uitlichten van je expertise. Kies vaardigheden die relevant zijn voor je. Je kan er maximaal 50 toevoegen en het zijn allemaal zoektermen waar jij op gevonden kan worden. Maak er volledig gebruik van.

Stap 11 – Aanbevelingen

Aanbevelingen van andere versterken je profiel. Je hele profiel is al hoe goed jij jezelf vindt. Als iemand anders dat zegt is dat veel waardevoller. Streef naar minimaal drie aanbevelingen waarbij andere positief over jou en/of je werk zijn.

Conclusie

Je LinkedIn profiel is door deze 11 punten al echt op een mooi niveau. Zo heb jij je als salesprofessionals weer een stap voorwaarts gemaakt. Dit is dan ook de start om je professionele netwerk verder uit te breiden met conversie naar contact. En daar maak jij als professional je sales uit!

Kom je er niet helemaal uit of wil je vaker tips voorbij zien komen. Je kan altijd met mij connecten op LinkedIn.

Meer klanten uit LinkedIn halen? Kom dan naar LinkedIn in 1 dag.

Remco Rijgersberg

Remco Rijgersberg, dé LinkedIn en Social Selling expert bij RedFoxBlue. Sinds 2004 heeft Remco ervaring in het trainen en coachen in diverse disciplines. Zijn diepgaande kennis van het online marketinglandschap maakt hem een unieke autoriteit, vooral in het toepassen van deze expertise op LinkedIn. Remco's achtergrond in sales en marketing stelt hem in staat om niet alleen de fijne kneepjes van beide werelden te begrijpen, maar ook om effectief bruggen te slaan tussen deze twee essentiële gebieden. Hij heeft een scherp oog voor wat nodig is om vanuit beide perspectieven succes te bereiken.

remco.rijgersberg@redfoxblue.nl