Hét portal voor slimme salesprofessionals!

Zo kun je unieke relatiegeschenken bedenken die bij jouw bedrijf passen!


04 mei 2023

Ben je van plan om relatiegeschenken te geven? Verstandig. Door relatiegeschenken te geven, voeg je een extra dimensie aan de klantreis toe. Je bent met de geschenken niet alleen in staat om nieuwe klanten aan te trekken, maar ook om bestaande klanten te behouden. Relatiegeschenken geven is dan ook een geweldig voorbeeld van efficiënt marketing voeren.

Daarbij is het wel zaak dat je de juiste relatiegeschenken geeft. Een relatiegeschenk moet eigenlijk aan een paar zaken voldoen:

  • Het relatiegeschenk moet duurzaam zijn. Dit houdt onder meer in dat het geschenk jarenlang te gebruiken moet zijn. Het is niet wenselijk dat de ontvanger het slechts één keer kan gebruiken. Dat past niet bij de huidige, duurzame tijd.
  • Het relatiegeschenk moet praktisch zijn. Idealiter is elk relatiegeschenk ook nog praktisch. Dit houdt onder meer in dat de ontvanger écht iets aan het relatiegeschenk heeft. Alleen als dat het geval is, is het verstandig om voor het betreffende geschenk te kiezen.
  • Het relatiegeschenk moet passend zijn. Dit is mogelijk de belangrijkste ‘eis’ aan het te geven relatiegeschenk. Het geschenk moet passend zijn voor de ontvanger, maar moet ook passend zijn bij je bedrijf.

Welke relatiegeschenken passen bij je bedrijf?

Als je op zoek naar geschikte relatiegeschenken bent, moet je dus goed naar je bedrijf kijken. Bekijk bijvoorbeeld op welke doelgroep je je richt. Richt je je bijvoorbeeld op mensen die graag veel tijd buiten spenderen? Dan is een thermosbeker bedrukken een goed idee. Zo’n beker voldoet immers aan de eisen:

  • De beker past perfect bij je bedrijf. Dit heeft niet alleen met de doelgroep te maken, maar ook met hetgeen waar je voor staat met je bedrijf.
  • De beker is duurzaam en praktisch. Als je een bedrukte thermosbeker geeft, is dit iets waar de ontvanger echt iets aan heeft. De ontvanger kan hier bovendien langere tijd gebruik van maken.

Richt je je met bedrijf op bijvoorbeeld kinderen? Dan is het niet aan te raden om bedrukte aanstekers te geven. Ben je echter een aanbieder van barbecues? Dan kun je wel prima BIC aanstekers bedrukken en deze weggeven. Met deze aanstekers is het immers mogelijk om de barbecue aan te steken. Als je dan op de aansteker ook nog je logo of bedrijfsnaam laat bedrukken, voer je op een slimme manier marketing.

Met andere woorden: kijk heel goed naar je bedrijf, je doelgroep en hetgeen je uit wilt stralen. Je moet hierbij ook goed kijken naar de identiteit van je bedrijf. Probeer de identiteit heel goed af te stemmen op de geschenken die je weggeeft.

Durf ook out-of-the-box te denken. Je wilt immers met je relatiegeschenken opvallen!

Salesgids

Salesgids is de internetportal voor slimme en vooruitstrevende salesprofessionals. U vindt hier een breed scala aan trainingen, artikelen, gratis formats, boeken, links en oplossingen voor verkoopsucces. Niet voor niets is Salesgids in korte tijd uitgegroeid tot een toonaangevend platform voor iedereen die zich bezighoudt met verkoop, zowel op uitvoerend gebied als op managementniveau. Salesgids is met bijna 45.000 abonnees en tienduizenden views per maand het grootste internet portal voor verkopers en salesmanagers in Nederland.

info@salesgids.com