Hét portal voor slimme salesprofessionals!

Zo schrijf je de perfecte kopregel voor LinkedIn


25 jan 2022

De kopregel is een ontzettend belangrijk onderdeel van je LinkedIn-profiel dat nog erg wordt onderschat. Het is belangrijk dat jouw potentiële klanten in één oogopslag zien waarmee jij ze kunt helpen en wat jouw expertise is. Door het invullen van alleen ‘salesmanager bij bedrijf ABC’ weten mensen nog steeds niet wát je precies doet. Wees daarom zo duidelijk mogelijk en voeg trefwoorden toe in je kopregel. Vermeld in je kopregel dus niet alleen je functie of bedrijfsnaam, maar geef aan waarmee jij de ander kunt helpen. Steeds meer LinkedIn-gebruikers doen dat.

Bijvoorbeeld: Hoger in Google? Ik help je groeien met online marketing.

Uitgebreide kopregel LinkedIn

Alleen ‘Eigenaar’ als kopregel zegt helemaal niets – door informatie of relevante termen toe te voegen krijgen andere LinkedIn- gebruikers een veel duidelijker beeld wat je doet of wat je voor hen kan betekenen.

Accountmanager Canon| Informatie- en Printmanagement | Digitaliseren documenten | Documentscanners | On demand Document Productie

Uiteraard hangt het ook af van je functie hoe je de kopregel in- vult. Ben je bijvoorbeeld inkoper dan kun je er juist voor kiezen  om je kopregel beknopt te houden (om te voorkomen dat je steeds wordt benaderd door verkopers).

Ben je op zoek naar een baan, laat recruiters dan met de kopregel weten dat je beschikbaar bent én voor welke functies. Bijvoorbeeld:

Toe aan een nieuwe uitdaging

Of

Beschikbaar | Salesmanager | Accountmanager | Verkoop | Salesprofessional

Werk je binnen in een organisatie? Vul dan bij de kopregel jouw expertise in – dat kan het specialisme van de organisatie zijn, maar je mag je zeker ook richten op je eigen expertise. Het gaat om jou!

Belang van je kopregel op LinkedIn

De kopregel is niet alleen belangrijk voor de eerste indruk, je wordt ook beter gevonden op LinkedIn als je in de kopregel relevante zoekwoorden vermeldt. Je foto én je kopregel worden getoond als jij content deelt op LinkedIn en als je reageert op de bijdragen van anderen. Ook als jij het LinkedIn-profiel van iemand anders bekijkt, kan die persoon dat zien (tenzij je dat hebt uitgezet) en verschijnen de eerste 57 tekens van jouw kopregel onder je naam.

Ben je actief op LinkedIn dan zullen dus elke week tientallen, honderden, misschien wel duizenden mensen jouw kopregel zien. Een gemiste kans als dan uit je kopregel niet direct duidelijk wordt wat je doet en waarmee jij andere LinkedIn-gebruikers kunt helpen.

Tip: Plaats de belangrijkste woorden vooraan in je kopregel. Wanneer je content deelt of reageert op een bijdrage van iemand anders, dan is namelijk niet je hele kopregel van 220 tekens zichtbaar.

Veel succes! Wil je graag op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op LinkedIn? Stuur me dan gerust een connectieverzoek

Marjolein Bongers

Marjolein Bongers is een ervaren trainer, spreker en autoriteit op het gebied van LinkedIn en oprichter van House of Social Media en Online LinkedIn Academy. Marjolein heeft de afgelopen 11 jaar duizenden bedrijven en professionals de kracht van LinkedIn laten ervaren. Marjolein is auteur van de bestseller LinkedIn Power – Ontdek de Superkracht van LinkedIn - en ze schrijft momenteel haar tweede boek. Daarnaast blogt ze voor FrankWatching en werkt ze als gastdocente voor verschillende universiteiten. Marjolein volgde een opleiding beïnvloedingspsychologie en vertaalt deze kennis naar toepassing in LinkedIn. In combinatie met haar bevlogenheid is dit is wat haar trainingen en lezingen zo uniek maakt. www.houseofsocialmedia.nl www.onlinelinkedinacademy.nl marjolein@houseofsocialmedia.nl

marjolein@houseofsocialmedia.nl