Hét portal voor slimme salesprofessionals!

Software voor je e-mail marketing


05 feb 2020

Wanneer je besluit om e-mail marketing in te zetten, zul je een keuze moeten maken voor de juiste oplossing om je e-mail nieuwsbrieven te verzenden. De software die je gebruikt, beïnvloedt in grote mate het succes van je e-mail campagnes. Gebruik je lokaal geïnstalleerde software, software van een e-mail marketing service provider (ESP) of verstuur je de e-mails vanuit je CMS of CRM-pakket? In dit artikel zet ik de voor- en nadelen van de diverse oplossingen op een rij.

Kenmerken van een goede e-mail marketingoplossing: meer dan een verzendmachine

E-mail marketingsoftware gaat niet alleen om het verzenden van e-mails. De software die je gaat gebruiken is meer dan een verzendmachine. Houd bij je keuze voor de juiste oplossing rekening met de volgende aspecten:

  • Aflevering: verzenden is makkelijk. Dat doe je met één druk op de knop. Maar aankomen bij de ontvanger is een tweede. Er zijn wat hordes te nemen voordat jouw e-mail in de inbox van de ontvanger belandt, zoals – de belangrijkste – het spamfilter.
  • Boodschapintegriteit: de opmaak van je e-mail ziet er tijdens het opstellen vaak prachtig uit. Eenmaal in de inbox van je ontvanger is de lay-out versprongen en zijn lettertypes veranderd. Dit gebeurt helaas maar al te vaak. Een slecht leesbare of simpelweg lelijke mailing ontkracht je boodschap en maakt geen professionele indruk op de ontvanger.
  • Statistieken: statistieken leveren je waardevolle informatie op over het succes van je e-mailings. Hoeveel komen er goed aan, hoeveel worden er geopend en wie klikken door naar welke pagina op de website. Een must voor een e-mail marketingoplossing dus. En belangrijke informatie om je marketing- en communicatie-inspanningen te verantwoorden binnen je organisatie.
  • Groeimogelijkheden: met e-mail is veel meer mogelijk dan het versturen van je nieuwsbrief. Online enquêtes, landingspagina’s, polls, webformulieren en e-mail campagnemanagement zijn toepassingen die we op de lange termijn allemaal zullen inzetten binnen onze organisatie.
  • Bouncemanagement en afmeldingen: wanneer je een grote hoeveelheid e-mails verstuurt, komen zogenaamde ‘bounces’ terug die niet konden worden afgeleverd. Een goede e-mail marketingoplossing automatiseert de verwerking van die bounces. Dit zorgt voor minder afleverproblemen bij de volgende mailling. Ook het automatisch verwerken van afmeldingen is een absolute must: het blijven versturen van mailings naar mensen die niet meer geïnteresseerd zijn, leidt tot klachten en imagoschade.

Vier oplossingen voor e-mail marketing

Voor het verzenden van je e-mailings kun je kiezen uit verschillende oplossingen:

  • Je normale e-mail client
  • Specialistische software die lokaal is geïnstalleerd
  • Software van een e-mail marketing service provider
  • Content Management Systeem (CMS) of Customer Relation Management-systeem (CRM)

Voor het complete artikel vraag de whitepaper aan bij Spotler

Spotler

Spotler (voorheen Blinker) is een e-mail marketing service provider (ESP) en biedt e-mail marketingoplossingen aan onder de naam MailPlus. Momenteel maken meer dan 1.200 organisaties in Nederland gebruik van MailPlus en zijn er meer dan 80 business partners die MailPlus inzetten voor hun klanten. www.spotler.nl

contact@nl.spotler.nl