Hét portal voor slimme salesprofessionals!

Murf


22 feb 2018

Opgetekend uit de mond van een manager:
“Al jaren heb ik niet meer gezegd waar ik in geloof. En niet meer geloofd in wat ik heb gezegd”.  En als ik dan soms toch zeg wat ik denk, dan zorg ik er voor dat ik dit tussen zoveel mogelijk leugens en vage praat verborgen houd. Zodat tot op de dag van vandaag  niemand weet wat ik echt vind. Want dat is slecht voor mijn carriere” .
Wat doen managers en medewerkers die langdurig bloot hebben gestaan aan “beloning & straf”.  Ze leren om gewenst gedrag te vertonen en ongewenst gedrag te vermijden. Ze zeggen niet vrijuit wat ze voelen en denken. Ze calculeren, wikken en wegen en doen slaafs van er van hen verwacht wordt. Gesocialiseerd door het systeem. Murf!
Deze vorm van socialisatie is als een termiet die diep in de steunbalken van de organisatie knaagt aan de fundamenten. Zwijgend en vernietigend doet het zijn werk. Onopgemerkt.
Het resultaat is beangstigend. Mensen die voor loon bereid zijn om zichzelf te ontkennen. Een toneelstuk op te voeren, ver weg van hun eigen authenticiteit. Gedwee aan de buitenkant en woedend van binnen. 
Hoe murf ben jij?
Marco Scheele
RedFoxBlue – Leiderschap Coach

Marco Scheele

Marco Scheele is auteur van het boek "Pratende Pakken" en directeur en aandeelhouder van RedFoxBlue. RedFoxBlue werkt voor kleine en grote, maar vooral voor dappere bedrijven die het verschil willen maken in hun markten en tot het uiterste gaan om dat te bereiken. We begeleiden klanten in de vertaalslag van "markt naar commerciele strategie" en "van Commerciele strategie naar alle haarvaten van de operatie". Met een aanpak die door klanten wordt omschreven als gepassioneerd, doorleefd en resultaatgericht. Waar mogelijk op basis van partnership met harde resultaatafspraken en beloning op basis van het gerealiseerde verkoopsucces. Wilt u meer weten over RedFoxBlue, haar klanten en haar vijfentwintig gedreven professionals met ruime directie en senior sales management ervaring. Surf dan naar www.redfoxblue.nl U kunt zijn boek "Pratende Pakken"bestellen op www.pratendepakken.nl .

m.scheele@redfoxblue.nl