Hét portal voor slimme salesprofessionals!

Luisteren


22 feb 2018

De mens heeft door de eeuwen heen bestaansrecht bewezen. “Survival of the fittest” volgens Darwin. Duizenden jaren evolutie heeft het menselijk lichaam gevormd zoals het nu is. Zo heeft de mens 2 oren en 1 mond.

Wanneer we enerzijds de evolutietheorie in gedachten nemen en anderzijds de schaarste op de arbeidsmarkt (voor goede managers) dan resulteert dit in een angstaanjagende conclusie: “De goede manager wordt met uitsterven bedreigd”.

Ik zal het u (manager) uitleggen. Twee oren betekent dat u optimaal bent uitgerust om te luisteren. Naar uw klanten, teamleden, leveranciers en noem maar op. Helaas maken maar weinig managers gebruik van deze twee fysieke hulpmiddelen.
Uw enkele mond daarentegen doet het boven verwachting goed of maakt al enkele jaren overuren.  Had u maar twee monden dan zou u nog meer kunnen praten.

Wanneer u niet vaker uw mond houdt en niet meer van uw gehoorvermogen gaat gebruiken dan voorspel ik u een slechte toekomst als manager. Omgedraaid gaat u een gouden toekomst tegemoet als u uw denken en handelen meer laat afhangen van hetgeen uw omgeving u vertelt. Misschien dat het Wereld Natuur Fonds dan niet hoeft in te grijpen.

Zouden we over 100.000 jaar managers hebben met twee monden en geen oren?

Marco Scheele
RedFoxBlue – Leiderschap Coach

Marco Scheele

Marco Scheele is auteur van het boek "Pratende Pakken" en directeur en aandeelhouder van RedFoxBlue. RedFoxBlue werkt voor kleine en grote, maar vooral voor dappere bedrijven die het verschil willen maken in hun markten en tot het uiterste gaan om dat te bereiken. We begeleiden klanten in de vertaalslag van "markt naar commerciele strategie" en "van Commerciele strategie naar alle haarvaten van de operatie". Met een aanpak die door klanten wordt omschreven als gepassioneerd, doorleefd en resultaatgericht. Waar mogelijk op basis van partnership met harde resultaatafspraken en beloning op basis van het gerealiseerde verkoopsucces. Wilt u meer weten over RedFoxBlue, haar klanten en haar vijfentwintig gedreven professionals met ruime directie en senior sales management ervaring. Surf dan naar www.redfoxblue.nl U kunt zijn boek "Pratende Pakken"bestellen op www.pratendepakken.nl .

m.scheele@redfoxblue.nl