Hét portal voor slimme salesprofessionals!

Lock Up


22 feb 2018

Net een nieuwe managementfunctie aanvaard. Vol goede moed en voornemens om de fouten uit het verleden niet meer te maken. Op uw eerste werkdag al een schrift vol innovatieve ideeën om uw afdeling te laten floreren. De eerste maanden zijn een paradijs. U  hebt de nodige quick wins gerealiseerd en alles bruist. Het tempo van verandering en verbetering zit er goed in.

En dan komt de terugslag. Langzaam krijgt u het gevoel tussen servet en tafellaken te belanden. Strategisch is er nog zo veel te doen. U bent met grote zaken bezig, maar die kosten veel tijd en energie. En die hebt u niet want uw collega’s laten gaten vallen die u maar weer moet oplossen. Een mailing uitdraaien doet u even tussendoor. Uitgaande offertes checken op spelfouten is ook echt noodzakelijk. Altijd wel iemand ziek zodat u steeds weer moet bijspringen. Magnetron in de bedrijfskeuken kapot en u bent de enige met een pasje en de bevoegdheid om te investeren boven € 100,- . Jan ligt in het ziekenhuis en als baas wordt u aan het ziekenbed verwacht. Truus heeft een baby gekregen dus gaat u voor de zoveelste keer weer met de pet rond. In de schaarse pauzes op zoek naar een cadeau.

U probeert te delegeren. Maar velen kaatsen de bal terug of komen hun afspraken niet na. U bent eindverantwoordelijk dus laten sloffen is ook geen oplossing. Lange werkdagen en als opgejaagd wild sluipt u door de gangen. Bang dat achter iedere deur iemand staat die weer iets van u moet. Iedere mail bevat een te ondernemen actie en werkelijk voor alle mail staat u in de CC-lijst..   

Tja…..van je ambitieuze plannen komt weinig terecht. Collega’s begint het op te vallen dat u tempo in verandering en verbetering afneemt. Of dat het wel goed met u gaat vraagt het schijnheilige type dat al zijn werk over uw schutting gooit. Opgeven en weer een nieuwe baan zoeken kunt u ook niet maken.

Een oplossing…..? Ik zou het ook niet weten. Behalve dan dat u radicaal zult moeten ontsnappen aan deze neergaande spiraal. Begin eens met te bedenken wat u de organisatie kost (derving) aan niet uitgevoerde ambities (uit uw schriftje). En zet al uw activiteiten van deze week eens langs de onderstaande meetlat:

Prioriteit =
Haalbaarheid (van de acties) (schaal van 1-5)
x
Effect (op uw kerndoelen) (schaal van 1-5)

TIP: streep 80% van de acties weg en richt je op de 20% met de hoogste score 

Marco Scheele
RedFoxBlue – Leiderschap Coach  

Marco Scheele

Marco Scheele is auteur van het boek "Pratende Pakken" en directeur en aandeelhouder van RedFoxBlue. RedFoxBlue werkt voor kleine en grote, maar vooral voor dappere bedrijven die het verschil willen maken in hun markten en tot het uiterste gaan om dat te bereiken. We begeleiden klanten in de vertaalslag van "markt naar commerciele strategie" en "van Commerciele strategie naar alle haarvaten van de operatie". Met een aanpak die door klanten wordt omschreven als gepassioneerd, doorleefd en resultaatgericht. Waar mogelijk op basis van partnership met harde resultaatafspraken en beloning op basis van het gerealiseerde verkoopsucces. Wilt u meer weten over RedFoxBlue, haar klanten en haar vijfentwintig gedreven professionals met ruime directie en senior sales management ervaring. Surf dan naar www.redfoxblue.nl U kunt zijn boek "Pratende Pakken"bestellen op www.pratendepakken.nl .

m.scheele@redfoxblue.nl