Hét portal voor slimme salesprofessionals!

Kinder-achtig leiderschap


22 feb 2018

In onze jeugd waren we geestelijk voortdurend actief. We namen gretig alle nieuwe ervaringen in ons op. De wereld was spannend en vol met leermomenten. Onze emoties lieten we de vrije loop. In situaties van boosheid, blijheid, angst of verdriet vonden we altijd wel weer een creatieve uitweg om weer vrolijk te worden. Waarna we ons probleem weer snel waren vergeten, want er was nog zo veel moois te ontdekken. Onze geest werd direct weer in beslag genomen door een volgend avontuur.

Nu opnieuw. Maar dan gelezen als leidinggevende.

Als leidinggevende ben ik geestelijk voortdurend actief. Ik neem gretig alle nieuwe ervaringen in mij op. De zakelijke omgeving is spannend en vol met leermomenten. Mijn emoties laat ik de vrije loop.  Ik vind altijd wel weer een creatieve uitweg om weer vrolijk te worden. Waarna ik mijn zakelijke probleem weer snel vergeet, want er is nog zo veel moois te ontdekken. Mijn geest wordt direct weer in beslag genomen door een volgend avontuur.

Klopt het?

Goede leiders zijn kinder-achtig. Ze spelen actief in op het moment. Precies zoals kinderen doen. Ze zijn voortdurend in beweging, enthousiast en leergierig. Ze blijven niet hangen in het verleden en zijn niet pessimistisch over de toekomst. Omdat het heden zoveel interessanter is!
Goede leiders gaan kinder-achtig voorop en laten hun teamleden rennen om hen bij te kunnen houden. Slechte managers duwen hun teamleden van achteren voort!

Marco Scheele
RedFoxBlue – Leiderschap Coach

Marco Scheele

Marco Scheele is auteur van het boek "Pratende Pakken" en directeur en aandeelhouder van RedFoxBlue. RedFoxBlue werkt voor kleine en grote, maar vooral voor dappere bedrijven die het verschil willen maken in hun markten en tot het uiterste gaan om dat te bereiken. We begeleiden klanten in de vertaalslag van "markt naar commerciele strategie" en "van Commerciele strategie naar alle haarvaten van de operatie". Met een aanpak die door klanten wordt omschreven als gepassioneerd, doorleefd en resultaatgericht. Waar mogelijk op basis van partnership met harde resultaatafspraken en beloning op basis van het gerealiseerde verkoopsucces. Wilt u meer weten over RedFoxBlue, haar klanten en haar vijfentwintig gedreven professionals met ruime directie en senior sales management ervaring. Surf dan naar www.redfoxblue.nl U kunt zijn boek "Pratende Pakken"bestellen op www.pratendepakken.nl .

m.scheele@redfoxblue.nl