Hét portal voor slimme salesprofessionals!

Hogere score: Warm de potentiële klant op met content


03 aug 2021

Koude acquisitie wordt niet voor niets ‘koud’ genoemd. De potentiële klant weet vaak niet waar het over gaat en is snel geneigd het gesprek te beëindigen. Maar wat als u hem zodanig op kan warmen waardoor uw conversie stijgt? Hieronder vijf redenen om de potentiele klant van tevoren op te warmen met informatie over uw oplossingen.

Reden 1: Top-of-mind bij de potentiële klant

Het opwarmen met content zorgt ervoor dat u top-of-mind bent bij uw potentiële klant. Uw naam wordt, in combinatie met het product of de dienst direct geassocieerd als het product ter sprake komt. Kortom: het zorgt voor naamsbekendheid. Mocht u later een gesprek voeren met hem, dan zal hij eerder weten wie u bent.

Reden 2: Meer inhoud tijdens het acquireren

Op het moment dat u de mogelijke klant content heeft verstuurd, dan heeft het gesprek wat u vervolgens voert veel meer inhoud. Hij weet namelijk exact waar het over gaat. Het is niet zoals bij koude acquisitie dat uw mogelijke klant ijskoud het gesprek in komt. Hij heeft van tevoren verschillende types content ontvangen met eenduidige informatie over een specifiek onderwerp.

Reden 3: Potentiële klanten nemen zelf contact op

Op sommige momenten kan deze vorm van contentmarketing zó effectief zijn dat de lead u zélf benadert. Content kan zodanig in uw voordeel werken dat de lead zichzelf getriggerd voelt door de pijn die u beschrijft en de oplossing die u daarvoor aanbiedt. In dit geval is koude acquisitie zelfs overbódig.

Reden 4: Zeer effectief

Een verschil tussen telefonische gesprekken en een mailing is de massa. Met een gepersonaliseerde boodschap per mail kunnen meerdere mogelijke klanten opgewarmd worden. Per telefoongesprek is dit er maar één. Vervolgens kiest u alleen de mogelijke klanten die interesse getoond hebben in de content. Dit voorkomt grote hoeveelheden gesprekken met weinig toegevoegde waarde.

Reden 5: Aangenamer acquireren

Koude acquisitie is voor veel verkopers geen geliefde taak, we geven het toe. Dit ligt aan het feit dat het ‘koude’ acquisitie is. Daarom kan contentmarketing u helpen om de vrieskou te elimineren en enkel warme gesprekken te voeren. Kortom: acquisitie is nog nooit zo’n leuke taak geweest!

 

MisterSales aanpak’

MisterSales helpt haar opdrachtgevers groeiambities te realiseren. Dit kan door koude acquisitie, maar dit kan ook door eerder genoemde combinatie van koude acquisitie met contentmarketing, genaamd Intelligente leadgeneratie. Genoeg reden om eens van gedachten te wisselen! Wat zijn uw ambities? Wat drijft u? Neem contact op met onze specialisten! www.mistersales.nu

MisterSales

MisterSales creëert concrete omzetkansen. Het hele spectrum rondom salesrecruitment, verkooptrainingen en telemarketing beheersen zij tot in detail. Zij zorgen ervoor dat uw salesforce op volle sterkte is. Zij trainen uw medewerkers zodat zij de juiste skills in huis hebben om afspraken om te zetten in business. Uw accountmanagers hebben constant een volle agenda met leads die ertoe doen.

info@mistersales.nu