Hét portal voor slimme salesprofessionals!

Get Paid To (GPT) websites


21 mrt 2018

Get Paid To websites zijn websites die mensen betalen voor het lezen van e-mail, surfen of het klikken op advertenties. Iedereen kan een dergelijke website opzetten en het is mechanisme erachter is eenvoudig.
GPT komen voor in de volgende varianten:

– Get Paid To read mail
– Get Paid To surf
– Get Paid for your opinion
– Get Paid To introduce people (referrals)

Get Paid To read mail

Hoe werken GTP websites? Mensen kunnen zich inschrijven op een website en vullen daar hun e-mail adres in en een aantal persoonlijke gegevens. Vervolgens ontvangen ze regelmatig e-mails die ze moeten openen en lezen (sommige websites vragen als bewijs een antwoord terug te e-mailen zodat men zeker weet dat de e-mail gelezen is).

De verdiensten per e-mail liggen gemiddeld op zo’n 0.02 tot 0.05 cent. Als men vervolgens op een link klikt ontvangt men bijvoorbeeld nog eens 0.10 cent. Als men vervolgens nog mensen introduceert komt er nog eens 10 tot 20% van de eerder genoemde bedragen bij op. Op deze manier kunnen mensen hun verdiensten uitbreiden door hun vrienden bij een dergelijk programma te introduceren.

Get Paid to Surf

Sommige bedrijven betalen mensen om te surfen op internet. Na aanmelding bij een dergelijke websites moet er een programma (software) gedownload en geïnstalleerd worden. Dit programma moet dan door de gebruiker opgestart worden voordat hij gaat internetten.Het programma laat dan reclame zien terwijl de gebruiker aan het internetten is. Deze manier van Get Paid To Surf komt bijna niet meer voor.

Get Paid for your opinion

Hierbij worden mensen betaald voor het invullen van vragenlijsten die meestal over de website van een adverteerder gaan. Dit is soms tijdrovend en men verwacht wel een volledige en oprechte antwoorden. Over het algemeen zijn de verdiensten daarom ook hoger dan het lezen van e-mail of het klikken op advertenties.

Get Paid To introduce people

Referrals zijn mensen die zich via een ander lid aanmelden bij een Get Paid To read, click of surfwebsite. Hiervoor wordt vaak een aantrekkelijk bedrag voor uitgekeerd.
De referrals zijn verdeeld in verschillende lagen en lijkt daarom ook wel een beetje op MLM (Multi Level Marketing). De mensen die een gebruiker rechtstreeks aanbrengt zitten dan op het eerste niveau. Als er vervolgens mensen op niveau 1 ook weer mensen aanbrengen verdient de eerste gebruiker daar ook aan. De verdiensten voor niveau 1 en 2 zijn gelijk als op het hoogste niveau.
Op deze manier worden mensen gemotiveerd om mensen te gaan werven. Het is dan zaak voor de gebruiker om een speciale referral link die op een GTP website verkregen kan worden te gaan promoten aan vrienden en op eigen websites.

Waar komt het geld vandaan?

Dit komt uiteraard van adverteerders. Met een dergelijk programma kunt u aan adverteerders zeggen: ‘Wij kunnen een e-mail bezorgen bij X duizend mensen en garanderen dat de e-mail geopend wordt en uw website bezoeken’. Er kan hiermee snel informatie verzameld worden over welke advertenties goed werken en welk type mensen daarop reageren.

Er zijn in Nederland twee grote websites, ZinnGeld.nl en Surfrace.nl. Deze twee websites zijn inmiddels samen gegaan.

De bovengenoemde websites verdienen dus enerzijds aan de adverteerders en aan de andere kant door het aanbrengen van affiliates. Er is natuurlijk op een groot e-mail bestand natuurlijk ook altijd een percentage dat ook daadwerkelijk reageert op de advertentie en dan tot aanschaf overgaat.

Wat zijn de verdiensten?

Een GTP website opzetten kan erg lucratief zijn. Het bedrijf Four People dat achter de website Zinngeld.nl zit is in zes jaar uitgegroeid tot een professioneel bedrijf en maken meer dan 900.000 euro omzet. Een GTP website opzetten is niet heel complex. Het moeilijkste is het opbouwen van een grote e-mail lijst.
Als adverteerder kan het zeker interessant zijn om gebruik te maken van bestaande GTP websites om nieuwe producten of diensten te promoten en in korte tijd veel bezoekers te krijgen.

Alex van Ginneken

Alles weten over Internet Marketing? Bezoek eens http://www.DeBlauweDoos.nl/

alex@debestekoffie.nl