Hét portal voor slimme salesprofessionals!

Gebruik bij koude acquisitie een ‘proefrit’ om de prospect op te warmen


22 feb 2018

Een uitstekende manier om prospects langzamerhand kennis te laten maken met uw organisatie, is om ze uit te nodigen voor een ‘proefrit’.

Niet een letterlijke proefrit, maar een gelegenheid om de mensen van uw organisatie, uw werkwijze en uw cultuur te leren kennen.

Zo nodigt bijvoorbeeld een advocatenkantoor zijn prospects uit voor bijscholingstrajecten, waarbij de prospect enerzijds inhoudelijke kennis opdoet en anderzijds kennis maakt met het kantoor.

Een ander voorbeeld is een vermogensbeheerder die zijn prospects uitnodigt voor een golf-clinic of een bezoek aan een polotoernooi. Mooie gelegenheden om elkaar informeel beter te leren kennen.

Tip
Prospects moeten thuis raken in uw bedrijf en uw mensen leren kennen, voordat ze zich echt vertrouwd voelen. Een uitnodiging voor een bedrijfsactiviteit – van welke aard ook – helpt daarbij.

Victor Bonke

Victor Bonke heeft tijdens zijn bijna 25-jarige werkervaring vele nieuwe markten ontgonnen en nieuwe klanten binnen gehaald voor grote organisaties. Vaak was hij degene die de meeste afspraken boekte bij nieuwe klanten. Schroom om te bellen kent hij niet en zijn doortastendheid en betrouwbare manier van optreden zorgen voor een hoge ˜hitrate'. New business development en koude acquisitie kennen voor hem geen geheimen; in die wereld voelt hij zich als een vis in het water.

victor@acquiro.nl