Hét portal voor slimme salesprofessionals!

Eerst geloven dan zien


13 mrt 2018

Succes, een kwestie van eerst geloven dan zien!

Succes is geen logisch gevolg van kennis, kunde of hard werken, want

– Schrijf alle namen van mensen die je kent maar eens op, selecteer hen die keihard werken en zet een krulletje voor de naam van alle mensen op je lijst die vervolgens voldoen aan jouw norm van succesvol zijn

– Schrijf alle namen van mensen die je kent maar eens op, selecteer hen die een HBO, academische of universitaire titel hebben en zet een krulletje voor de naam van alle mensen op je lijst die vervolgens voldoen aan jouw norm van succesvol zijn

– Schrijf alle namen van mensen die je kent maar eens op, selecteer hen die beschikken over een specifiek talent of kunde en plaats een krulletje voor de naam van alle mensen op je lijst die vervolgens voldoen aan jouw norm van succesvol zijn.
Als je nu het aantal krulletjes bij elkaar optelt, blijkt dan dat succes een logisch gevolg is van kennis, kunde en hard werken?

Toch zijn velen nog steeds geneigd om te werken volgens normen die zichzelf niet en nooit als wetenschap hebben bewezen, zoals:

Hoe harder je werkt, des te meer omzet je behaalt
Meer klantbezoeken, meer omzet
Meer telefoongesprekken, meer afspraken, meer gesprekken, meer omzet
Doorzetten, duwen, pushen….des te meer omzet je haalt

Succes is niets meer en minder dan het bereiken van hetgeen je wilt in een maximale tijdspanne van 8 uur per dag met veel plezier, waardering en passie.
Om dàt te kunnen bereiken heb je VISIE nodig, eerst zien en dan geloven.

Visie, als afgeleidde van het woord visioen, is de meest krachtige vorm om je doelen te realiseren, zonder dat je daar extra moeite voor hoeft te doen.
Dit heeft te maken met de scheppende werking van je denken zoals dat in het eerder verschenen artikel – Denken, daar gaat het om – is beschreven.

Als je alles, behalve het beste, weigert te accepteren, krijg je het heel vaak.

Wanneer je beschikt over de basisvoorwaarden om commercieel succes te kunnen genereren, maar niet bereikt wat je wilt, neem dan het volgende eens mee in je zoektocht naar de oorzaak.

Je onderbewustzijn werkt als regisseur op basis van alle data die het door je leven heen heeft opgeslagen als zijnde jou normen, waarden, kunnen en mogelijkheden. Concreet betekent dit dat jou eigen onderbewustzijn informatie bevat die wel of niet overeenkomt met wat je wilt en kunt. Het is informatie in de vorm van persoonlijke overtuigingen, waar jij je veelal niet van bewust zijn, maar die wel je potentieel en mate van succes bepalen, kortom erg belangrijk om ze te leren kennen.

Je gedrag zal er onbewust ALTIJD voor zorgen dat jou overtuiging, gelijk krijgt.

Wanneer je gelooft dat je iets kunt, of je gelooft dat je iets niet kunt, je hebt in beide gevallen gelijk!

Herken je de volgende gedachtes:

Doel: ”Ik wil meer verkopen”……(Overtuiging) maar we zijn veel te duur!”.

Doel: “Ik wil meer verkopen”……(Overtuiging) maar de economie is slecht!”

Het basisprobleem zit hier dus niet in je gedachten, niet in je bewuste deel, de wegversperring ligt op een dieper niveau, namelijk in je onderbewustzijn, in de vorm van een overtuiging.
In dit geval een jou niet dienende overtuiging, die blokkerend werkt op hetgeen jij wilt bereiken.

Omdat een overtuiging alleen door herhaling een plaats krijgt in je onderbewustzijn, ben je ook in staat zelf je dienende overtuigingen te kiezen en deze op te slaan, zodat ze voor jou gaan werken!

Andere resultaten vragen om een ander aanpak

Formuleer een zo helder, duidelijk, specifiek en afgebakend mogelijk zakelijk doel.
Schrijf op wat je wilt bereiken en doe dat in de reeds gerealiseerde vorm!
Wanneer je bijvoorbeeld je target van € 250.000 wilt bereiken, formuleer je doelstelling dan als volgt: Ik heb € 250.000,- omzet gerealiseerd.

Met andere woorden, formuleer doelstellingen altijd in de – ik heb – of – ik ben – vorm.
Laat je onderbewustzijn weten dat het al gerealiseerd is. Op deze manier wordt je wens opgeslagen als een overtuiging en zal het zichzelf uiteindelijk bewijzen.

Ontwikkel nu een beeld van je wens, hoe het eruit ziet wanneer het gerealiseerd is. Zie je doel op je netvlies alsof het al gerealiseerd is en betrek hier zoveel als mogelijk je zintuigen bij

– Zie het resultaat van je doel voor je
– Ruik wat er te ruiken valt
– Hoor wat je zegt of door anderen wordt gezegd
– Raak alles wat je ziet, hoort of ruikt aan….etc.
– Spreek je gerealiseerde doel ik heb….of ik ben……zovaak als mogelijk uit wanneer je dit plaatje of filmpje voor je ziet én………..VOEL.

Het testmoment wat je kunt inbouwen is namelijk het gevoel wat je er bij krijgt. Voelt het goed of ervaar je een bepaalde opwinding, dan is het een goede visualisatie.

Neem zo vaak als mogelijk de tijd om deze visualisatieoefening te doen, omdat het onderbewustzijn pas iets opneemt, wat vaak herhaald wordt.

De werking van je onderbewustzijn en je overtuigingen in het kort

Je overtuiging
(1)
bepaalt
Je zelfvertrouwen
(2)
bepaalt
Je gedrevenheid
(3)
bepaalt
Je Succes
(4)
bevestigt

Onze werking en invloed heeft altijd met deze cirkel te maken. Datgene waar je van overtuigd bent, bepaalt je zelfvertrouwen en je gevoel van zekerheid. Deze is weer van invloed op de mate van passie en gedrevenheid die je bereid bent in te zetten, afhankelijk van je overtuigingen zelfvertrouwen.

De mate van passie en gedrevenheid bepaalt de potentie en mate van succes en zal uiteindelijk een automatische bevestiging opleveren dat je overtuiging gelijk heeft, zoals altijd.

Voorbeeld: Je hebt (onbewust) de overtuiging: Ik ben niet onderhoudend en dus oninteressant voor anderen(1). Je bent uitgenodigd voor een netwerkavond en gaat er met lood in de schoenen naar toe (2). Je mengt je niet in de sprekende massa, maar blijft de hele avond apart staan(3). Er komt bijna niemand naar je toe. De mensen die je wél aanspreken lopen al snel weer bij je vandaan (4)…………

Conclusie die je vervolgens trekt: Zie je wel, ik ben niet onderhoudend en oninteressant (1)

Overtuigingen bepalen dus de manier waarop jij de werkelijkheid ervaart. Door je overtuigingen trek je bepaalde ervaringen aan, die dan weer het bewijs leveren dat je overtuigingen juist zijn, de zgn. “zie je wel” gedachten.

Herken je één van de volgende gedachten bij jezelf?

Ik kan niet…Ik ben niet….Ik heb niet…..
Ik ben veel te…
Ik zou toch eens moeten…
Dat lukt mij nooit…
Als ik meer had gestudeerd, dan…
Als je ooit voor een dubbeltje geboren bent, word je nooit een kwartje
Veel kans dat je hier een overtuiging ontdekt die een beperkende werking op je heeft. Denk eens na, welke consequenties deze overtuiging nu voor jou heeft of heeft gehad?

Daar tegenover staat, dat wanneer je grootse verwachtingen hebt, gelooft met heel je ziel dat je zult slagen, als je het beeld dat je geslaagd bent voor je ziet, als je opgewonden en vol energie bent, hoe groot is dan de kans dat je vanaf NU andere en betere resultaten zult bereiken?

Als je er van overtuigd bent dat je niet rijk, geen topverkoper, beroemd, een kunstenaar, een professioneel atleet, een groot zanger of wat dan ook kunt worden, handel je onbewust automatisch naar die innerlijke overtuiging, die je er van zal weerhouden te worden wat je echt wilt.

Met als resultaat dat je gelijk krijgt.
Wayne Dyer

De meest efficiënte manier om te verkopen en de mooiste resultaten te behalen, is door zoveel mogelijk zaken automatisch te laten gebeuren.

Denk eens aan het besturen van een auto

Ervaren automobilisten hebben eigenlijk tijdens het rijden maar weinig bewuste aandacht voor wat ze doen.

Je let op het verkeer, luistert ondertussen naar de radio, houdt de tijd in de gaten etc. Je bent je niet eens bewust van de vele kleine stuurcorrecties die je doet om de auto op de juiste baan te houden, de juiste en veilige afstand te bewaren tot je voorganger, het afschatten van de ruimte links en rechts die je hebt bij het passeren van een grote vrachtwagen en ga zo maar door.

Weet je nog hoe dat ging toen je begon met rijlessen?
Elke handeling, de spiegels, de koppeling, de hoeveelheid gas, de bochten, de remmen, het was te veel om te kunnen bolwerken.
Elke handeling vroeg al je aandacht, zoveel zelfs, dat je tijdens het schakelen bijna van de weg reed.

Het verschil van toen met nu, is dat je door talrijke herhalingen van constant hetzelfde, door het onderbewuste aangestuurde gedragspatronen hebt gecreëerd, waardoor alles wat eerst bewust en met alle aandacht, nu volledig automatisch en daardoor veel eenvoudiger gaat, zonder veel moeite.

Betekent dit dat commercieel succesvol zijn of juist niet ook te maken heeft met onderbewuste gedragspatronen?
Is hier dus sprake van patronen en overtuigingen die me bij succes brengen of me er juist bij vandaan houden?

Het antwoord is JA.

Hans Oelen

Hans Oelen is directeur, trainer en Succescoach van Palaver-trainingen. Salesprofessionals en organisaties op een onderscheidende manier begeleiden, om van daar waar ze nu zijn, te komen bij waar ze willen zijn, staat in zijn denken en handelen centraal.

hansoelen@salesgids.com