Hét portal voor slimme salesprofessionals!

Applicaties & widgets


21 mrt 2018

In het sociale netwerk van Facebook zijn er duizenden applicaties die mensen kunnen toevoegen aan hun profiel. Ik verwacht dergelijke applicaties straks ook voor Hyves.nl, als dit platform zich meer gaat openen voor ontwikkelaars. De eerste stappen heeft Hyves.nl daarin al gemaakt met OpenSocial en het toevoegen van (goedgekeurde) widgets op een profiel. Deze widgets zijn nu voornamelijk YouTube video’s, slideshows en grappige applicaties. Facebook is daarin al een heel stuk verder. Enkele voorbeeld applicaties:

– Garage Sale: verkoop je spullen aan je vrienden. De spullen worden dan ook direct worden geplaatst op een soort Marktplaats website (Buy.com).
– Lemonade: selecteer producten vanaf andere websites en promoot die op jouw profiel en profiteer per verkoop.
– Shoes: stel je ideale schoenenkast samen en laat ze aan je vriendinnen zien. Uiteraard met een affiliate link naar online schoenen winkels. Wordt door meer dan 100.000 vrouwen gebruikt op Facebook.

Facebook applicatie ‘Shoes’

De laatste is een erg mooie ‘cash-cow’ voor de ontwikkelaar. Hij verdient hier meer dan 5000 dollar per maand mee.

Ander voorbeeld van een applicatie is het programma ‘Short keys’, wat ik zelf ook gebruik op mijn laptop. Daar kan ik zinnen die ik veel gebruik afkorten tot enkele tekens. Als ik bijvoorbeeld mijn mobiele nummer moet typen dan gebruik ik de code ‘:mob’ waardoor er vervolgens deze tekst wordt vervangen door mijn nummer. Dit bespaart mij tijd en voorkomt fouten. Toen ik het progamma een maand gebruikte en inmiddels een 16de code wilde toevoegen gaf het programma de melding dat ik het moest aanschaffen als ik meer wilde toevoegen. Omdat ik tevreden was heb ik het programma aangeschaft voor 19 dollar.

Er zijn duizenden soorten van applicaties te vinden online. Kijk maar eens op www.download.com. Als een applicatie al bestaat kunt u natuurlijk altijd een eigen versie (laten) ontwikkelen en distribueren. Het laten ontwikkelen kunt bijvoorbeeld laten doen op www.elance.com.

Alex van Ginneken

Alles weten over Internet Marketing? Bezoek eens http://www.DeBlauweDoos.nl/

alex@debestekoffie.nl