Hét portal voor slimme salesprofessionals!

Adverteren op internet: Google AdSense


28 mrt 2018

Adverteren op internet: Google AdSense

AdSense is het advertentieprogramma van Google. Advertenties worden door AdSense aan inhoudgerelateerde webpagina’s gekoppeld. De advertenties staan dus op relevante plaatsen. Dit komt ten goede aan het aantal kliks omdat de advertenties gerelateerd zijn aan de content van de website. Elke bezoeker die op een advertentie klikt levert u geld op! In het volgende figuur ziet u een voorbeeld van een pagina met AdSense advertenties.

Naast AdSense kunt u natuurlijk ook banner ruimte verkopen. Zorg daarnaast ook dat u een e-mail bestand op bouwt. Elke keer dat u namelijk een e-mail verstuurt komen er weer bezoekers naar uw website die… lezen en klikken!

Wat zijn de verdiensten?

De verdiensten hangen af van diverse factoren. Ten eerste het onderwerp van de pagina, het verschilt per branche namelijk hoeveel men voor een klik betaalt. Daarnaast is het natuurlijk van belang hoeveel bezoekers uw website heeft. De waarde van een klik varieert omdat elke adverteerder zelf de waarde bepaalt. Als een adverteerder bijvoorbeeld 4 euro betaalt per klik, dan zijn de verdiensten per klik hoger dan wanneer een adverteerder 0,25 cent betaald. Het percentage dat Google per klik uitbetaalt aan iemand die AdSense op zijn pagina heeft wordt geschat tussen de 60 en 75 procent. Exacte percentages geeft Google niet prijs.

Rekenvoorbeeld:

Stel u heeft gemiddeld zo’n 200 bezoekers per dag. Doordat bezoekers gemiddeld 7,5 maal op uw website klikken levert dit 1500 pagina vertoningen op. Als hiermee CTR (Click Through Rate) van 2% wordt bereikt met een gemiddelde klikwaarde van 0.45 eurocent wordt bereikt levert u dit (2% van 1500 = 30 klikken * 0,45) 13,50 dollar per dag op. En hiermee zo’n 405 dollar per maand.

Hoe kunt u meer verdienen met AdSense?

Als u een website ontwikkelt met als doel advertentie-inkomsten te generen, denk dan goed na over het onderwerp van de website. Advertenties op een website over kantklossen zullen niet veel geld per klik opleveren. Advertenties op een goedlopende website met financiële informatie leveren veel meer op per klik. De competitie op woorden zoals ‘hypotheek’ of ‘verzekeringen’ is vele malen hoger dan op ‘klossen’ of ‘draad’.

Voor Amerika is er een website om te kijken welke keywords goed scoren voor advertenties: www.highpayinggooglekeywords.com. Hier is een overzicht te vinden welke keywords per klik het meeste opleveren. De lijst is interessant omdat het voor een groot deel ook voor andere talen geldt.

Een andere tip die ik u niet wil onthouden is de doelgroep niet te beperken voor ouderen (50+). Deze doelgroep klikt meer op advertenties dan jongeren, waardoor de CTR (ClickTrough Rate) hoger ligt dan gemiddeld! Een combinatie van ‘dure’ content en de doelgroep ouderen kan daarom erg interessant zijn!

Tip!

heeft u een MFA (Made For AdSense) website, bouw dan een e-maillijst op. Elke keer dat u een nieuwsbrief verstuurt, komen er weer (gratis) bezoekers naar uw website. Kijk voor meer informatie op www.google.nl/adsense

Tekstadvertenties

Hieronder vindt u alle verschillende formaten van Google AdSense advertenties die u op uw website kan plaatsen. U kunt op een website maximaal vier van deze advertentie blokken plaatsen.

Banner (468 x 60)

Brede skyscraper (160 x 600)

Knop (125 x 125)

Kleine rechthoek (180 x 150)

Halve banner (234 x 60)

Verticale banner (120 x 240)

Skyscraper (120 x 600)

Skyscraper (120 x 600)

Grote rechthoek (336 x 280) 

Vierkant (200×200)

Vierkant (250 x 250)

 

Beeldadvertenties

Formaten van beeldadvertenties zijn:

leaderboard (728 x 90)

klein vierkant (200 x 200)

banner (468 x 60)

normale rechthoek (300 x 250)

skyscraper (120 x 600)

grote rechthoek (336 x 280)

vierkant (250 x 250)

brede skyscraper (160 x 600)

Alex van Ginneken

Alles weten over Internet Marketing? Bezoek eens http://www.DeBlauweDoos.nl/

alex@debestekoffie.nl