Hét portal voor slimme salesprofessionals!

Aan de slag met Service Excellence (Service Excellence Trilogie – Deel 3)


08 okt 2020

Integraal als gehele organisatie, door elke medewerker, elke dag weer werken aan een uitzonderlijke klantbeleving vraagt veel van de organisatie. Vandaar dat een goed gestructureerde aanpak echt onontbeerlijk is. Maar wellicht wilt u eerst nog meer informatie, die is er. Lees het boek ‘Service Excellence’ van Eric de Haan en mij. Het is het beste Nederlandstalig marketingboek van Nederland en België in 2016. Het geeft een goed beeld van het belang en de organisatorische consequenties van Service Excellence.

Of voer een digitale self assessment uit. Op www.serviceexcellence.nu staat een link naar een digitale vragenlijst. Vul deze bij voorkeur met een aantal medewerkers en leidinggevenden in. De digitale rapportage geeft u een beeld van uw score op de negen elementen van het Service Excellence model, aangevuld met vier resultaatgebieden. Smaakt dit naar meer? Dan kunt u bijvoorbeeld een meer diepgaande analyse van de eigen organisatie maken. De training Service Excellence Assessor die we met het Instituut Nederlandse Kwaliteit organiseren, leert u hoe. Of de post-hbo opleiding Service Excellence bij Beeckestijn, deze geeft u diepgaande inzichten in het model en de achterliggende filosofie.

Een laatste mogelijkheid die ik nog wil noemen, is het door een onafhankelijk team een Service Excellence Assessment in uw organisatie uit laten voeren. In 1-2 dagen spreekt het team met alle lagen in de organisatie op basis waarvan u een gedegen rapportage krijgt met de sterkten en verbeterpunten. Daarnaast krijgt uw organisatie, mits goed genoeg, een formele Service Excellence erkenning van het Instituut Nederlandse Kwaliteit. Alle informatie is te vinden op de eerder genoemde website. Veel succes!

Jean Pierre Thomassen

Drs Jean-Pierre Thomassen is zelfstandig adviseur . Hij begeleidt al ruim twintig jaar als organisatieadviseur, onderzoeker en trainer organisaties die streven naar het excelleren in klantgerichtheid. Er zijn al een tiental boeken over dit thema met vele praktijkcases gepubliceerd. De Customer Delight Strategie verscheen in 2012. Het boek Service Excellence is marketingboek van het jaar 2016. Het Handboek Strategische B2B-Marketing is in 2022 uitgebracht. Contact: info@customerdelight.nu

info@customerdelight.nu