Hét portal voor slimme salesprofessionals!

8 ingrediënten succesvolle websites- Conversietools


15 jan 2021

Ook al heb je alle voorgaande stappen van online klanten werven met succes doorlopen, als jouw website niets te ‘geven’ heeft, dan haal je niet het optimale uit jouw website. Geven is namelijk een zeer krachtig middel om bezoekers te binden en ze over de streep te trekken om actie te ondernemen.

Websites die iets van waarde gratis weggeven zijn beter in staat om bezoekers te binden. Bovendien is het ‘geven’ van iets waardevols dat naadloos aansluit bij jouw bedrijf een prachtig middel om bezoekers op een plezierige manier kennis te laten maken met wat jouw bedrijf voor hen in petto heeft.

Dit artikel gaat over het inzetten van ‘geven’ als conversietool

· Wat biedt jouw website gratis aan?

· Lukt het jouw website om eenvoudig leads te genereren?

In dit artikel geef ik je praktische handvaten hoe je eenvoudig met ‘geven’ leads kunt genereren. Bovendien geef ik een aantal voorbeelden om e.e.a. te illustreren.

Geven is ontvangen

De kans dat een nieuwe bezoeker na zijn bezoek nogmaals op jouw website komt is nagenoeg 0%. Het is dus zaak om deze bezoeker niet alleen te overtuigen en meer pagina’s te laten maken, je wilt deze bezoeker binden aan jouw bedrijf. Een hele effectieve manier om dit te doen is ‘geven’.

Hier een aantal voorbeelden van websites die dit ingrediënt toepassen. Alle onderstaande weggevers zijn geheel gratis, dus wellicht zit er ook iets voor jou bij:

· 5 proeflessen online typecursus 

· Probeerversie online bankieren software

· Yogales downloaden

· Introductiekorting op saunabezoek

· ICT check

· Efficiency check voor MKB bedrijven

· Ebook ‘Overwin je strijd met diëten

· Gratis adviesgesprek vakschrijven

Maar met alleen maar weggeven kom je er nog niet. Het is handig om de volgende tips in ogenschouw te nemen als je een waardevol kennismakingsaanbod in je website wil implementeren.

Tip 1: Creëer unieke waarde

Zorg ervoor dat wat je weggeeft voor je bezoeker absolute waarde heeft. Hoe unieker en waardevoller je introductieaanbod is, hoe hoger de conversiekans van je website.

Tip 2 Wees creatief

Waarde weggeven kan in veel gevallen zonder dat het iets hoeft te kosten. Een e-book bijvoorbeeld hoeft maar een keer geschreven te worden en dit kun je blijvend gebruiken.

Tip 3: Breng het kennismakingsaanbod goed onder de aandacht

Een waardevol kennismakingsaanbod verdient aandacht. Het verstoppen hiervan is doodzonde. Zorg ervoor dat bezoekers het liefst op iedere pagina van je website jouw kennismakingsaanbod zien.

Tip 4: Verlaag de drempel om actie te ondernemen

Zorg ervoor dat bezoekers zich zo makkelijk mogelijk kunnen aanmelden. Door ervoor te zorgen dat bezoekers niet een hele lange rij met velden hoeven in te vullen, maar slechts een paar velden, verhoog je de conversie op jouw aanmeldpagina.

Tip 5: Smeed het ijzer als het heet is

Zorg ervoor dat bezoekers direct kunnen ontvangen wat jij te bieden hebt. Dus bij een e-book, zorg ervoor dat mensen dit direct na aanmelden in hun inbox ontvangen. Of bij een probeerversie dat bezoekers direct een link voor downloaden krijgen toegestuurd.

Tip 6: Overtuig en wees kort

Een goed kennismakingsaanbod heeft weinig woorden nodig. Een bezoeker moet direct weten waar het over gaat. Hoe overtuigender en bondiger, hoe beter.

Tip 7: Faciliteer

Zorg ervoor dat je de techniek in huis hebt om alle aanmeldingen automatisch te verwerken. En dat alle binnengekomen gegevens direct bruikbaar zijn (bijvoorbeeld voor het versturen van e-mailnieuwsbrieven).

Hoe conversiegericht is jouw website? Wat geeft jij weg?

 

Samenvattend

Om van bezoekers leads en uiteindelijk klanten te maken is ‘geven’ een prachtige strategie. Je laat zien dat je er voor je bezoeker bent, je voegt absolute waarde toe en je benut de mogelijkheid om bezoekers op een plezierige manier te laten kennismaken met wat jij voor hen in petto hebt.

Marco Bouman

Marco Bouman is online groei consultant en hij begeleid Ondernemers en MKB bedrijven met online groeien. Zijn website: https://marcobouman.com/

info@marcobouman.com