Hét portal voor slimme salesprofessionals!

11 tips voor je homepage


18 jun 2020

Veel commerciële websites lukt het onvoldoende om bezoekers om te zetten tot klanten.  Veel bezoekers die dan voor de eerste keer op een site komen, verdwijnen dan direct weer. In Google Analytics wordt dit het ‘weigeringspercentage’ genoemd.

Hoe lager dit percentage is hoe beter uw homepage uw potentiele klant weet te raken. Organisaties die met succes meer: klanten, omzet en bezoekers willen realiseren besteden extra aandacht aanresultaatgerichte communicatie.

Veel websites bevatten geen resultaatgerichte communicatie omdat de meeste mensen zich nog niet bewust zijn hoe een potentiele bezoeker het best aangesproken kan worden. Zo wordt er vaak nog vanuit de organisatie geredeneerd en gecommuniceerd.

Wilt u uw website resultaatgerichter maken? Begin dan met de tekst op uw homepage en kijk of het lukt om het weigeringspercentage te verlagen. Hierover gaat dit artikel.

 

Tip 1. Benoem de problemen waar uw potentiele klant mee zit:

Door zijn problemen te benoemen herkent uw klant zich direct. “ja, dit is inderdaad het geval” en wordt uw bezoeker aangezet om verder te lezen. U mag best een beetje aandikken hier.

Tip 2: Benoem de oorzaken van het probleem:

Geef een paar essentiele oorzaken waarom uw bezoeker met dit probleem zit. U bouwt dan naast herkenning ook aan begrip en straalt expertise uit over dit aandachtsgebied.

Tip 3: Vertel hoe het ook kan

Geef uitleg over hoe uw bezoeker van zijn probleem af kan komen. Dit is de eerste introductie naar de oplossing die u kunt bieden

Tip 4: Communiceer wat u kunt betekenen

Hier heeft u de gelegenheid om uw unieke oplossing voor het probleem te vertellen.

Tip 5: Stimuleer actie

Vertel de bezoeker wat hij moet doen om met jou in contact te komen.

Voorbeeld:

Steeds meer ondernemers zien het nut van marktonderzoek in. Maar zeg nu eerlijk, waarom moet marktonderzoek zo ontzettend duur zijn? Een beetje marktonderzoek loopt al heel snel in de papieren. “Dan maar niet…” is een logisch geluid. (1. herkenning kweken)

Marktonderzoek is vaak duur omdat er gewerkt wordt met overgekwalificeerde veldwerkers. Bovendien weten opdrachtgevers vaak niet precies waar ze nu terecht moeten. (2.oorzaken benoemen)

Maar goed marktonderzoek hoeft niet buitensporig duur te zijn. Marktonderzoek bevat veel tijdsintensief veldwerk wat prima uitgevoerd kan worden door studenten. Onze seniors dragen zorgen dat de kwaliteit is gewaarborgd. (3. hoe kan het ook)

Alternative Solutions werkt uitsluitend met enthousiaste en betrokken HBO studenten. Zij worden begeleid door vakmensen uit de praktijk. Uw marktonderzoek wordt betaalbaar en u helpt studenten aan het opdoen van praktijkervaring. (4. uw concrete aanbod)

Nieuwsgierig naar onze aanpak en tarieven? Neem dan nu contact met ons op! (5. actie stimulatie)

Tip 6: Spreek de taal van uw doelgroep

Ook al is uw product / dienst nog zo technisch of specialistisch, spreek de taal van uw doelgroep en vermijd vakjargon.

Tip 7: Maak uw homepage tekst leesbaar

Het leesgedrag op internet is anders dan in traditionele media. Op internet worden teksten voornamelijk ‘gescand’. Zorg dus voor een heldere indeling en gebruik kopjes en paragraven en zorg voor bondige zinnen.

Tip 8: Content is King

Iedere bezoeker van uw website is op zoek naar: oplossingen, overtuigingskracht, vertrouwen, uitleg etc. U mag best energie steken in design, maar weet dat het uiteindelijk draait om de woorden die u gebruikt.

Tip 9: Wees onderscheidend

In het bovenstaand voorbeeld is het belangrijk dat u aangeeft waarom bezoekers juist bij u moeten komen? Wat is uw onderscheidende vermogen? Wat heeft u concreet extra te bieden? Hoe scherper uw concrete oplossing hoe meer waarde u toevoegt aan uw bezoeker.

Tip 10: Spreek uw bezoeker aan

Veel websites hebben het vaak nog over “onze visie” of “ons bedrijf” etc. Uw klant zit hier niet op te wachten. Zij willen herkenning voor dilemma’s waar zij mee lopen en ze willen zich aangesproken voelen.

Tip 11: Communiceer de essentie

Een  goede homepagetekst is niet langer dan circa 100 woorden verdeelt over 2 a 3 alinea’s (los van de navigatie van uw website).

Marco Bouman

Marco Bouman is online groei consultant en hij begeleid Ondernemers en MKB bedrijven met online groeien. Zijn website: https://marcobouman.com/

info@marcobouman.com