Hét portal voor slimme salesprofessionals!

Stuur geen informatie vooraf


22 feb 2018

Menige organisatie stuurt brieven, reclamemateriaal of geschenkjes aan prospects als vorm van koude acquisitie: zinloos ! Waarom?

In de brief wordt dan aangekondigd dat de verzender op korte termijn zal bellen om te vernemen wat de klant ervan vindt. Heb als verkoper echter niet de illusie dat deze brieven e.d. geopend, laat staan gelezen worden. Vrijwel alles verdwijnt direct in de papierbak en bereikt nooit het bureau van de geadresseerde. Uiteraard zijn er uitzonderingen op de regel, maar dit is de praktijk.

Voor veel verkopers is het versturen van dergelijk materiaal echter een ‘alibi’ om binnen te komen en het gevoelsmatig makkelijker te maken (koud) telefonisch contact te zoeken. Als dat DE reden is om het te versturen: prima.

Tip

Als u toch voor uzelf de koude acquisitiedrempel op deze manier wilt verlagen, bespaar u dan de moeite van het versturen en de kosten van de postzegels. Stuur geen brieven, reclame of geschenkjes, maar verwijs er wél naar in uw gesprek. Dan kunt u eventueel daarna alsnog iets sturen…

Victor Bonke

Victor Bonke heeft tijdens zijn bijna 25-jarige werkervaring vele nieuwe markten ontgonnen en nieuwe klanten binnen gehaald voor grote organisaties. Vaak was hij degene die de meeste afspraken boekte bij nieuwe klanten. Schroom om te bellen kent hij niet en zijn doortastendheid en betrouwbare manier van optreden zorgen voor een hoge ˜hitrate'. New business development en koude acquisitie kennen voor hem geen geheimen; in die wereld voelt hij zich als een vis in het water.

victor@acquiro.nl