Hét portal voor slimme salesprofessionals!

Stress test


22 feb 2018

Mijn manager is de oorzaak van mijn stress!!!

In heel veel situaties komt stress voor. Heel natuurlijk en vanzelfsprekend als je vandaag de dag ziet wat er zoal om ons heen gebeurt. De consumptiemaatschappij (en dat zijn ook wij met z’n allen) vraagt om een hoog prestatiegedrag en niveau en dat wordt nog eens dagelijks ‘afgedwongen’ door onze baas, chef, leidinggevende of manager. Daar kan die persoon ook iet echt iets aan doen want het is natuurlijk ook zijn of haar job. Maar dat je je eraan kunt ergeren, of dat je er stress van kunt krijgen spreekt HELAAS voor zich. SalesGids heeft daarom een klein testje ontwikkeld om je de gelegenheid te geven de werkrelatie te evalueren met je baas, manager of chef.

Wat moet je doen?

Noteer voor jezelf het aantal punten die je scoort op elke vraag. Wees echt eerlijk en zeer kritisch op jezelf en de relatie die je nu hebt met je baas of manager. Kijk hierbij niet alleen naar de afgelopen weken maar juist naar de afgelopen maanden, dat geeft je een meer kritsch en eerlijk beeld dan de ervaring van de laatste weken. Tel de score aan het eind van de vragen op en kijk naar het antwoord dat past bij de score. Als het uiteindeijke antwoord je niet echt aanstaat zeg dan niet dat de test niet goed is maar doe wat aan je werkrelatie met je baas!!!

nee ja ja !!
1 Het liefst kom ik mijn baas op mijn werk niet tegen. 0 4 8
2 s’Nachts denk ik aan dingen die mij irriteren van mijn baas 0 8 16
3 Een schouderklopje hoef ik niet te verwachten van mijn baas. 0 2 4
4 Als ik eens morgen een nieuwe baas kon krijgen, ik zou het doen. 0 2 4
5 De dingen die mijn baas mij aandoet maakt me woedend. 0 8 16
6 Mijn matige presteren komt eigenlijk door mijn manager. 0 2 4
7 Ik praat er veel over; ”Mijn problemen met mijn baas”. 0 8 16
8 Als mijn baas er niet is werk ik veel prettiger / beter. 0 4 8
9 Mijn baas kan zo denigrerend zijn, je moest eens weten. 0 4 8
10 Ik overweeg om de ‘poten onder zijn stoel te zagen’. 0 8 16

Als je score het volgende totaal aangeeft;

Goede vraag en hierop is pas over enkele jaren een goed antwoord te geven. De trend is een gevolg van de huidige krapte op de arbeidsmarkt en de veranderende werk/leven situatie. Feit blijft dat er mensen nodig zijn (en blijven) om werkzaamheden te verrichten en dat het uiteindelijk duurder is, en ook gevaarlijker voor de continuïteit van een organisatie, om geen mensen aan te nemen en dus lijdzaam toe te zien dat er klanten weglopen omdat er geen verkopers meer zijn. “Goedkoop is dus in deze ook een beetje Duurkoop”. En hoe deze duurkoop zich op termijn zal manifesteren is ook niet helemaal duidelijk. De hoogconjectuur kan deze kosten allemaal nog wel dragen. Maar op enig moment zal ook aan deze economische situatie een einde komen en of we dan allemaal bereid zijn om ‘met minder genoegen te nemen’ is een zorg voor later.

0 punten 
Zo hoort het te zijn. Je hebt een goede relatie met je manager, baas of chef. Natuurlijk zijn er aspecten die beter kunnen maar je manager helpt je meer dan dat jij je hoeft te ergeren aan je baas.
2 –28 punten
Deze situatie kent z’n up’s en down’s. Het is niet altijd plezierig om in deze sfeer te werken dat de samenwerking grote verschillen kent. Op zich ervaar je het als lastig maar je kunt ermee leven. Omdat je het op zich bij de werkgever prima naar je zin hebt ben je bereid de baas erbij te nemen. Let wel op dat het niet erger gaat worden.
30 – 44 punten
Dit kan nooit de baan zijn waar je altijd van hebt gedroomd, je ergert je steeds vaker aan een aantal zaken en je moppert er ook over naar je beste vrienden. Je stress begint je behoorlijk dwars te zitten en je vraagt je af; “Hoelang blijf ik hier?”. Vraag je af of er binnenkort positieve verandereingen te verwachten zijn.
46 – 80 punten
Je loopt wellicht al een jaar (of langer) te klagen, je hebt een hkel om je bed uit te komen bij de gedachte dat je de baas tegenkomt. Je manager is de grootste veroorzaker van stress. Zijn er op korte termijn verbeteringen moegelijk of te verwachten? Zo niet, dan moet je je afvragen of je dit nog langer wilt en kunt volhouden?
82 – 100 punten
Volgens SalesGids zit je nu overspannen thuis. Je bent moe van alles, kunt je aan niets zeer lang ergeren en wordt al kwaad bij de gedachte aan je baas. Je spelt alle personeels advertenties en wilt zo snel mogelijk weg bij je huidige werkgever. Neem even de tijd om goed na te denken over je volgende baan.

Salesgids

Salesgids is de internetportal voor slimme en vooruitstrevende salesprofessionals. U vindt hier een breed scala aan trainingen, artikelen, gratis formats, boeken, links en oplossingen voor verkoopsucces. Niet voor niets is Salesgids in korte tijd uitgegroeid tot een toonaangevend platform voor iedereen die zich bezighoudt met verkoop, zowel op uitvoerend gebied als op managementniveau. Salesgids is met bijna 45.000 abonnees en tienduizenden views per maand het grootste internet portal voor verkopers en salesmanagers in Nederland.

info@salesgids.com