Hét portal voor slimme salesprofessionals!

Social Selling: meer omzet door structurele aanpak


13 sep 2019

Wat is Social Selling, vraag je je misschien af. Social Selling is niet het optuigen van een Facebookpagina om likes te verzamelen. Het is het strategisch en structureel inzetten en integreren van social tools in bestaande verkoopprocessen. Dat betekent dat je niet zomaar ad hoc aan de slag kan met Social Selling.

In mijn boek Social Selling behandel ik daarom een volledig stappenplan (zie afbeelding) om klantinformatie te verzamelen, leads te onderhouden en de samenwerking met marketing te verbeteren vanuit een integraal perspectief.

Met betrekking tot de vraag: wat levert Social Selling op worden regelmatig onderzoeken gedaan. Hier een aantal recente feiten die het belang van Social Selling onderstrepen. Wist je bijvoorbeeld dat…

  • …73 procent van de verkopers die social selling inzetten beter presteren dan hun collega’s die dat niet doen? (Bron)
  • …46 procent van de social sellers hun target behalen vergeleken met 38 procent van de verkopers die social niet inzetten? (Bron)
  • …beslissingsnemers vijf stukken content consumeren voordat ze willen spreken met een vertegenwoordiger? (Bron)
  • … bedrijven die marketing en sales op elkaar hebben afgestemd 24 procent sneller omzetgroei realiseren over een periode van drie jaar ? (Bron)

Ik geef je inzicht hoe marketing en verkoop samen Social Selling succesvol kunnen implementeren, zodat je zelf de bovenstaande resultaten kunt realiseren.

Laura Nuhaan

Drs. Laura C.I. Nuhaan is na 10 jaar Silicon Valley teruggekeerd naar Nederland en werkt als managing partner bij The Andeta Group, een full service sales excellence bureau dat zich richt op het vergroten van conversie van leads en up- en cross selling bij bestaande klanten door slimme digitale engagement strategieen. Zie ook www.andeta.com. Laura heeft een passie voor innovatie binnen sales en marketing en is key note speaker op dit onderwerp.

laura@andeta.com