Hét portal voor slimme salesprofessionals!

Snellere resultaten


13 mrt 2018

Het zal je bekend zijn, dat wanneer je concrete doelen wilt bereiken, het van belang is om allereerst concrete doelen te formuleren en hier aan te werken.
Weet dus wat je wilt, want dat is bepalend voor je motivatie, je drijvende krachten en ook je bestemming.

Topverkopers weten dit onbewust en passen dit ook vaak onbewust toe. Ze onderscheiden zich ook nog, vaak zonder dat ze dit zélf weten, door een hoge mate van spiritueel handelen, hoe nuchter ze ook lijken en hoe sterk ze dit misschien ook graag zouden willen ontkennen.
Ook jij kunt leren om je doelen veel sneller en eenvoudiger te bereiken, door bewust hetzelfde te gaan doen, wat topverkopers veelal onbewust doen.
Het leren toepassen van deze aanpak is uiterst eenvoudig, maar vereist wél dat je er consequent mee werkt en het even de tijd geeft om je de resultaten te presenteren.

Beschrijf uiterst duidelijk, helder en transparant wat je wilt bereiken, beschrijf het voor jezelf in mooie en enthousiasmerende bewoording.
Het is niet genoeg om het alleen maar te willen, het moet een hartsverlangen zijn. Wanneer je aan de uitkomst denkt, dan moet het goede, warme, tintelende en oplaaiende gevoel je door je aderen gieren. Dit gevoel moet zo lekker zijn, dat het uitnodigt om zoveel en vaak als mogelijk aan de uitkomst te denken.
Weet daarom ook, dat een doel zoals: ‘Ik wil zoveel mogelijk omzet scoren’, een doelstelling van niks is, want welk fantastische gevoel maakt dit bij je los? Voel je al wat tintelen in je onderbuik?

Nee natuurlijk niet, want wat betekent – zoveel mogelijk – eigenlijk?
Alleen doelen met passie zullen je brengen wat je wilt, doelen zonder passie, daar zal je keihard aan en voor moeten werken!
Lees je geschreven doelen daarom regelmatig door en scherp ze verder aan, wanneer blijkt dat ze je geen enthousiasme, vuur of soortgelijk gevoel opleveren.

Voorts is het aan te raden om je doelen meer power mee te geven met twee krachtige technieken, namelijk affirmeren en visualiseren.

Visualiseren

Wanneer je doel duidelijk, afgebakend en concreet is, zo helder is als kristal, maak er dan een beeld van hoe het er uit ziet wanneer het bereikt is. Plaats dat beeld dus in de onvoltooid tegenwoordige tijd en zet jezelf binnen dat beeld in de hoofdrol en ervaar nu hoe het voelt wanneer het er is.

Affirmeren

De volgende techniek klinkt je misschien wat raar in de oren en kan ook wat weerstand opleveren, maar is meer dan de moeite waard om toe te passen.
Herhaal, elke keer wanneer je alleen in je auto zit en van de ene naar de andere klant rijdt, dat je je doel hebt bereikt. Bijvoorbeeld, wanneer het je doel is om verkoper van het jaar te worden: “Ik ben nu verkoper van het jaar met een gerealiseerde omzet van € ……….,– “ Wanneer je dit uitspreekt, zo vaak als mogelijk per dag (50x), voel dan de opwinding en je enthousiasme en zie jezelf staan op dat podium met om je heen honderden collega’s die hard applaudisseren…..voor jou!
Schrijf je doelen in gerealiseerde vorm op de achterkant van een visitekaartje en zorg dat je deze altijd bij je draagt, overal waar je gaat, zodat je het dagelijks kunt lezen….en doe dat ook!

Waarschuwing en advies

Het is van vitaal belang dat je je zo goed als elk moment van de dag bewust bent van je doelen, je gerealiseerde doelen en het gevoel wat daar bij hoort, echter, de realiteit leert, dat de drukte van de dag je aandacht voor je hartenwensen naar achteren kan duwen.
Daarom raad ik je aan om het visualiseren, het affirmeren, het voelen en het één zijn met je wensen en dromen toe te leren passen op de meest effectieve momenten van de dag:
Visualiseer elke dag in de 10 minuten vóórdat je gaat slapen en de eerste 10 minuten nadat je weer wakker bent. Dit zijn de meest effectieve momenten.
Het brengt je ontspanning en prachtige beelden net voor het slapen gaan en het brengt je een even zo prachtige start van de dag, die zijn invloed op je stemming de hele dag zal hebben.

EN, het brengt je de resultaten die je wenst, eerst piepklein, daarna wat groter en nog groter en groter en groter……..

Hans Oelen

Hans Oelen is directeur, trainer en Succescoach van Palaver-trainingen. Salesprofessionals en organisaties op een onderscheidende manier begeleiden, om van daar waar ze nu zijn, te komen bij waar ze willen zijn, staat in zijn denken en handelen centraal.

hansoelen@salesgids.com