Hét portal voor slimme salesprofessionals!

Plan je eigen afscheidsfeestje


22 feb 2018

Toen je startte in je functie waren er louter uitdagingen. Maar dat was toen. Op dit moment voel je twijfels. Veel van je ambitieuze plannen staan in de ijskast.  Je ?komt er niet doorheen?. 

Toch weiger je om op routine verder te managen en te accepteren dat “dingen hier lopen zoals ze lopen”.  Het heilige vuur brandt nog maar zwakjes, maar diep van binnen is de passie er nog steeds. Je wilt niet opgeven, maar als je eerlijk bent dan zou je soms ook wel eens weg willen lopen om niet meer terug te keren.

Kop op! Tijd voor een feestje. Een afscheidsfeestje in je functie of zelfs van je werkgever.
Een feestje voor en van jou alleen. Met een aantal heldere ijkpunten. Zoals: “nog zes maanden en dan moet ik deze klus hebben afgerond”, “een laatste poging van twee maanden om dit team vlot te trekken”, een uiterste inspanning om het komende kwartaal weer in de zwarte cijfers te komen” of “als ik het in juni nog niet leuk vind dan…..” 

Waarom zo’n emotioneel afscheidsfeestje?  Heel simpel, plan het en je zult merken dat je veel druk en negatieve energie kwijtraakt. Waardoor je weer scherper prioriteiten gaat stellen, beter in je vel komt te zitten en dit ook weer gaat uitstralen.  De prestaties van jezelf als leider en van je team zullen zienderogen verbeteren en misschien………….dat het heilige vuur weer aanwakkert.

In dit geval is het maar goed dat je niemand op voor je afscheidsfeestje had uitgenodigd. Cancel het exit-feest en ga weer vol goede moed aan de slag!

PS:
Teamleden waarover je twijfelt dus tijdig een afscheidsfeestje voorstellen. Niet zelden leidt dit afscheidsfeestje voor kwakkelende teamleden tot blijvend beter presteren.  En in alle andere gevallen was het in ieder geval een “fair deal”.

Marco Scheele
RedFoxBlue – Leiderschap Coach

Marco Scheele

Marco Scheele is auteur van het boek "Pratende Pakken" en directeur en aandeelhouder van RedFoxBlue. RedFoxBlue werkt voor kleine en grote, maar vooral voor dappere bedrijven die het verschil willen maken in hun markten en tot het uiterste gaan om dat te bereiken. We begeleiden klanten in de vertaalslag van "markt naar commerciele strategie" en "van Commerciele strategie naar alle haarvaten van de operatie". Met een aanpak die door klanten wordt omschreven als gepassioneerd, doorleefd en resultaatgericht. Waar mogelijk op basis van partnership met harde resultaatafspraken en beloning op basis van het gerealiseerde verkoopsucces. Wilt u meer weten over RedFoxBlue, haar klanten en haar vijfentwintig gedreven professionals met ruime directie en senior sales management ervaring. Surf dan naar www.redfoxblue.nl U kunt zijn boek "Pratende Pakken"bestellen op www.pratendepakken.nl .

m.scheele@redfoxblue.nl