Hét portal voor slimme salesprofessionals!

Inhoud ondernemingsplan (met format)


01 nov 2020

Het opstarten van een eigen onderneming is een boeiende maar tegelijkertijd moeilijke bezigheid. Een format ondernemingsplan helpt je! Afhankelijk van de specifieke opzet en invulling (producten, mate van zelfstandigheid, benodigde middelen) zal een breed scala aan beslissingen genomen moeten worden. Beslissingen die richting geven aan de onderneming maar tevens beslissingen die de overlevingskans zullen bepalen.

Een ondernemingsplan is een middel  om op een gestructureerde wijze invulling te geven aan de wens om een eigen onderneming te starten. Het doel is om de gedachten omtrent alle aspecten van de onderneming op een rij te zetten, enerzijds ter ondersteuning van de ondernemer zelf, maar ook om andere partijen (kapitaal- verschaffers, leveranciers, partners) te overtuigen van het potentieel van de onderneming.

Het zal duidelijk zijn dat dit geen eenvoudige opdracht is. Niet alleen vergt het een brede kennis van diverse vakgebieden (bedrijfskunde, marketing, financiën, logistiek), het vergt ook detailkennis van de markt waarin je gaat starten en de producten of diensten die je op de markt gaat brengen. Daarnaast stelt het hoge eisen aan diverse uiteenlopende vaardigheden. Creativiteit om aan de nodige gegevens te komen en om alternatieve ideeën te genereren. Analytisch vermogen om gegevens om te zetten in conclusies. Durf, communicatievaardigheden en samenwerking om alle ideeën vervolgens om te zetten in daden, daden die resultaat genereren.

Als leidraad voor de inhoud van het ondernemingsplan gelden de volgende gebieden:

– Omschrijving bedrijf, strategie en producten
– Omschrijving branche en concurrentie
– Marketing plan
– Verkoop plan
– Productieplan en logistiek plan
– Financieel plan met begrotingen en balans

Ga naar downloads voor een voorbeeld format! Hier zie je diverse optie formats zoals ondernemingsplan, marketingplan, verkoopplan….succes!

Salesgids

Salesgids is de internetportal voor slimme en vooruitstrevende salesprofessionals. U vindt hier een breed scala aan trainingen, artikelen, gratis formats, boeken, links en oplossingen voor verkoopsucces. Niet voor niets is Salesgids in korte tijd uitgegroeid tot een toonaangevend platform voor iedereen die zich bezighoudt met verkoop, zowel op uitvoerend gebied als op managementniveau. Salesgids is met bijna 45.000 abonnees en tienduizenden views per maand het grootste internet portal voor verkopers en salesmanagers in Nederland.

info@salesgids.com