Hét portal voor slimme salesprofessionals!

Met de juiste content haal je klanten binnen


19 okt 2020

Ben je al gestart met content creatie? Wanneer je met je zakelijke website of webwinkel, is content onontbeerlijk. Het is de brandstof voor zoekmachines en het is vooral hét middel om de effectiviteit (conversie) van je website of webwinkel te verbeteren. Twee vliegen in één klap! Wat wil je nog meer??

WAT IS CONTENT NU PRECIES?

Definitie: ‘Content is de bijdrage van informatie aan vooral digitale media bestemd voor de eindgebruiker’. De meest voorkomende vormen van website content zijn: websiteteksten, blogartikelen, fotografie, videografie, online commentaar en overige digitale media.

Je weet ongeveer wat je wilt vertellen en aan wie en wat de doelgroep hiermee moet gaan doen. Maar hoe creëer je nu de juiste content die ervoor zorgt dat de lezer aangezet wordt tot actie en dat deze content sneller gevonden wordt? Hierover gaat dit artikel over hoe je met content klanten binnenhaald!!

In 6 stappen meer waardevolle content om meer bezoekers en een hogere conversie te krijgen!

 1. DE JUISTE ZOEKWOORDEN

Wanneer je start met het maken van content, doe je dit vooral voor je bezoekers! Maar toch ook een beetje voor zoekmachines. En het leuke is: een goede zoekwoordanalyse biedt heel veel inspiratie over hoe er online gezocht wordt. Hier rekening mee houden is rekening houden met je bezoeker en tegelijkertijd ook je content zo creëren dat deze ook geschikt is voor een betere organische vindbaarheid.

Een goede zoekwoordenanalyse start met het genereren van zoekwoordideeën, die je vervolgens via diverse tools kunt uitbreiden en kunt toetsen op concurrentie en haalbaarheid. Om zo groepjes (clusters) van zoekwoorden te maken als basis voor content creatie.

 1. ONDERSCHEIDEND VERMOGEN INBRENGEN

Dit is een belangrijke stap! Want uiteindelijk is het doel van je content om de juiste snaar te raken bij de bezoekers van je website / webshop. En het inbrengen van onderscheidend vermogen biedt helderheid naar je bezoekers toe. Ze zien / snappen / voelen wat ze op jullie website / webshop kunnen verwachten. Ze voelen jouw / jullie positionering!

Het benoemen van onderscheidend vermogen kan best lastig zijn. De meeste ondernemers zijn als het ware ‘blind’ voor hun eigen specifieke kracht. Een handige wijze om onderscheidend vermogen in te brengen, is door het formuleren van onderscheidende USP’s en deze online slim te implementeren.

 1. CREËER WAARDEVOLLE CONTENT

Waardevolle content is wat anders dan ‘SEO content’. Waardevolle content is geschreven vanuit de conversiegedachte. Waardevolle content gaat dieper in op de dilemma’s van je bezoekers, speelt in op herkenning en geeft uiteindelijk de oplossing voor hun probleem.

Waardevolle content gaat niet over jullie bedrijf / webwinkel, maar gaat over wat jullie bedrijf kan betekenen voor de bezoeker. Voor de problemen en dilemma’s die men heeft. Deze content staat in het klantperspectief en leest heerlijk door. Lees ons artikel ‘5 tips voor overtuigend marketingmateriaal’.

 1. CONTENT VERRIJKEN

Goede content creatie bestaat niet alleen uit mooie, waardevolle, op zoekwoorden geschreven content. Het is de bedoeling om deze content te verrijken. Dit kun je goed doen via de volgende manieren:

 • Soms een externe link naar gerelateerde content toevoegen
 • Heldere call to actions toevoegen
 • H2-kopjes toevoegen
 • Video bij de content toevoegen
 • Interne linkjes naar andere waardevolle content toevoegen
 • Mooie, veelzeggende afbeeldingen toevoegen
 • Een online inhoudsopgave toevoegen
 • Overige content toevoegen die bijdraagt aan het geheel
 1. CONTENT MAKEN MET INTERACTIE

Of de content die je maakt nu gaat over je dienst of producten, het is raadzaam om te zorgen dat je de interactie aangaat met je bezoekers. Hiervoor zijn in ieder geval de call to actions erg belangrijk (vertel je bezoeker wat hij kan doen), maar vaak is het ook zeer handig om andere vormen van content te stimuleren.

Veel bezoekers vinden het fijn om snel even te bellen, te chatten via een chatbox of eenvoudig via WhatsApp een berichtje te sturen. Vaak heb je wel een idee welke vormen van interactie goed werken; dit is ook handig om te testen.

 1. DE JUISTE VORMEN KIEZEN VOOR ONLINE CONTENT

Er zijn heel veel vormen van content creatie. Wanneer je vooral het doel hebt om meer bezoekers te genereren, dan kun je content creatie toepassen voor:

 • Landingspagina’s
 • Productpagina’s
 • Blogartikelen

Let wel op dat deze content niet alleen qua SEO goed in elkaar zit, maar vooral ook geschreven is vanuit het conversieperspectief.

Voorbeelden van content creatie om vooral de conversie te verhogen:

 • De ultieme ‘over ons’-pagina
 • Een effectieve homepage
 • Pagina’s over jullie werkwijze / positionering / aanpak
 • Diverse online gegenereerde mails

EFFECTIEVE CONTENT WERKT ALS EEN MAGNEET

Wanneer je deze 6 stappen van content creatie grondig doorloopt, ontstaat er extra waardevolle content die gaat zorgen voor meer bezoekers en een hogere sessieduur.

Ook aan de slag met het maken van magneetwerkende content?

Dit artikel is geschreven door Marco Bouman, online groeiconsultant. Hij begeleid MKB bedrijven met online groeien.

https://marcobouman.com/

 

Marco Bouman

Marco Bouman is online groei consultant en hij begeleid Ondernemers en MKB bedrijven met online groeien. Zijn website: https://marcobouman.com/

info@marcobouman.com