Hét portal voor slimme salesprofessionals!

Membership website


21 mrt 2018

Een membership website is een website waar men lid van kan worden. Wilt u deze vorm van inkomsten hanteren, dan kunt u bijvoorbeeld de volgende services bieden:
– E-mail nieuwsbrief met tips, agenda, branche informatie
– Toegang tot een gebruikersforum
– X aantal uren telefonisch consult
– Onderzoeken, whitepapers of e-books
– Gratis, of met korting toegang tot cursussen
– Video en PODcasts
Het mooie van membership websites is dat elke nieuw member een uitbreiding is, zonder dat daar direct kosten tegen over staan. Bovendien garandeert het een vast inkomen.

Wat zijn de verdiensten?

Stel u heeft 1000 leden die elke maand 7,95 euro betalen. 7,95 * 1000 = 7950,00 euro per maand. 1000 leden klinkt misschien veel, maar door een bepaalde niche te kiezen bent u zeker van een fanatieke groep die zich altijd meer wil verdiepen in informatie. Bovendien is een dergelijke website eenvoudig op te zetten naast een bestaande business.
Doordat u trouwe en betalende leden heeft wordt u ook interessant voor andere partijen zoals fabrikanten, groothandels en overige bedrijven. U kunt namelijk deze producten weer gaan aanbieden (of kortingen bedingen) aan deze doelgroep of advertentieruimte aanbieden. Zo kunt u extra verdienen aan uw leden. Uiteraard is het belangrijk dat u de leden niet verliest door alleen maar producten aan te bieden en advertenties te tonen.

Probeer ook affiliate afspraken te maken met een vakblad, weblog of website. Dit kan u helpen om uw ledenaantal snel te vermeerderen.

Als u overweegt een membership website op te zetten denk dan aan de volgende zaken:
– Uw personal branding (zie ook het boek ‘Personal Branding’)
– Organiseer ook evenementen, seminars en workshops
– Lid werft lid actie

Een membership website opzetten

Via de online dienst Ning (www.ning.com) maakt u eenvoudig een membership website. Na het aanmelden gaat u direct bezig met het instellen van opties en inrichten van uw website.

Alex van Ginneken

Alles weten over Internet Marketing? Bezoek eens http://www.DeBlauweDoos.nl/

alex@debestekoffie.nl