Hét portal voor slimme salesprofessionals!

Marktplaats en eBay


21 mrt 2018

Er zijn in Nederland naar schatting zo’n 3000 mensen die hun brood verdienen door te handelen op marktplaats en eBay. De kracht ligt in het combineren van verschillende marktplaatsen. Zo kunnen producten internationaal via eBay vaak goedkoop in grote voorraden worden ingekocht. Vervolgens kunnen op de landelijke websites, Marktplaats of Speurders, deze producten tegen aantrekkelijke marges per stuk worden verkocht.

De moeilijkheid is het vinden van een product. Kies altijd een product wat dicht bij uzelf ligt. Dit kan vanuit een hobby of werksfeer komen.

Tip!

Marktplaats breidt steeds verder uit, zeker na de overname door eBay. Op Marktplaats zult u in de toekomst veel meer nieuwe producten tegen komen in plaats van tweedehands. Ik verwacht dat bedrijven Marktplaats straks kunnen gebruiken als een integrale uitbreiding van hun eigen webwinkel. Met integraal bedoel ik dat bedrijven een webwinkel onderhouden en de producten ook automatisch op Marktplaats terecht komen. Marktplaats kan dan automatisch afrekenen per product dat erop geplaatst wordt. Het zou mij niet verbazen dat er in de nabije toekomst ook affiliate afspraken mogelijk zijn met Marktplaats.

Wat zijn de verdiensten?

Dit hangt helemaal af van de concurrentie en de mogelijkheid om deze voor te blijven. Volhouden en testen zijn erg belangrijke factoren. Op eBay zijn complete bedrijven die hun business hebben gemaakt van verkopen op eBay. Als u meer wilt weten over het verkopen op eBay raad ik u aan het volgende boek aan (e-book): http://www.powersellers.nl/user_media/eBay%20PowerSellers.pdf.

Alex van Ginneken

Alles weten over Internet Marketing? Bezoek eens http://www.DeBlauweDoos.nl/

alex@debestekoffie.nl