Hét portal voor slimme salesprofessionals!

Marketingtools die nog steeds werken

Marketing 28 nov 2018

28 nov 2018

Als salesprofessional is het belangrijk om bij (potentiële) klanten een blijvende herinnering achter te laten zodat ze over jouw organisatie blijven praten. Traditionale hulpmiddelen zoals visitekaartjes en brochures zijn hiervoor zeer passend. Ook in dit digitale tijdperk worden geprinte marketingtools nog erg gewaardeerd.

Misschien denk je dat het maken van kwaliteits marketingproducten ingewikkeld is. Maar, dat is helemaal niet het geval. Er zijn tegenwoordig diverse online platforms die je de mogelijkheid bieden om fysieke promotieproducten in slechts een paar klikken te maken. Geheel naar je eigen wensen in de huisstijl van de organisatie. www.drukzo.nl is een partij waar je allerlei opties hebt voor gepersonaliseerde producten. Bij een online drukker ben je in staat om zelf het formaat, het aantal, als ook de kwaliteit van het papier en natuurlijk het ontwerp te kiezen. Ook kun je in de meeste gevallen zelf de afleverdatum selecteren, zodat je het product ontvangt voordat je het nodig hebt voor klantbezoeken.

Gedrukte marketingtools die nog steeds erg populair zijn

Als je op bezoek gaat bij (potentiële) klanten zijn er diverse marketingmaterialen die je kunt inzetten om een blijvende indruk achter te laten. Visitekaartjes zijn handig om alle contactgegevens op één plek bij elkaar aan te bieden. Als je ze een aantrekkelijk uiterlijk geeft, laat je een uitstekende indruk achter. Heb je er wel eens aan gedacht om een foto van jezelf op het kaartje op te nemen? Een brochure is een andere manier om een bedrijf te presenteren. Je kunt in detail een overzicht van de pluspunten van het bedrijf meegeven aan toekomstige klanten. Het voordeel van een brochure is dat de ontvanger de informatie op een later tijdstip rustig kan nalezen. Je kunt offline marketing ook gebruiken om klanten te binden door relatiegeschenken zoals een katoenen tas, een koffiemok of een technisch gadget cadeau te geven. Dit is ook een geweldige manier om jezelf en jouw bedrijf bij andere (potentiële) klanten bekend te maken; dit soort objecten worden vaak door velen gezien. Jouw klanten worden zo ambassadeurs voor het bedrijf.

Digitale versus offline marketing

In het digitale tijdperk zullen mensen vaak ook online op zoek gaan naar informatie over een bedrijf. Een website, een blog en een actief social netwerk kun je hiervoor inzetten. Je kunt offline marketing heel goed gebruiken om mensen naar de digitale kanalen te verwijzen. Je kunt jouw klanten van de online bedrijfsmiddelen op de hoogte brengen door ze in de geprinte marketingmaterialen te vermelden. Op je visitekaartje kun je bijvoorbeeld een QR-code opnemen waarmee klanten gelijk op de website uitkomen als ze de code scannen. Je kunt zelfs overwegen om een flyer te maken speciaal om de aandacht van mensen te vangen en de digitale marketingmiddelen te communiceren.

Offline marketingtools bieden aan salesprofessionesl vele mogelijkheden om een blijvende indruk achter te laten en een groot publiek te bereiken. De inzet van offline middelen is een ecomonische en duurzame oplossing, waarmee je een connectie met mensen opbouwt. Creëer snel en eenvoudig een mooi, hoogwaardig papieren medium door gespecialiseerde platforms te gebruiken voor online afdrukken.

Drukzo

15 jaar geleden begon het team achter Drukzo met het aanbieden van standaard drukwerk via internet. Al snel waren we de grootste speler op de Nederlandse markt en bewezen we keer op keer dat drukwerk bestellen goedkoper, gemakkelijker en sneller kon. En dat doen we nog steeds. Drukwerk voor jou goedkoper, gemakkelijker en sneller maken, dat is onze passie. Welkom bij Drukzo. Zonder moeite, zo geregeld.

hallo@drukzo.nl