Hét portal voor slimme salesprofessionals!

Mail gereed hebben


22 feb 2018

Het is bij koude acquisitie belangrijk dat u een ‘standaardmail’ beschikbaar hebt. Daarmee kunt u alert en snel de besproken zaken nader toelichten.

Zorg ervoor dat u nadat u een prospect gebeld hebt, direct een mail kunt sturen met daarin een kort overzicht van wat u voor iemand kunt betekenen; welke toegevoegde waarde heeft u deze prospect te bieden. Inclusief een verwijzing naar uw website, uw contactgegevens e.d. Deze mail moet niet langer dan 3-4 alinea’s zijn, steekwoorden bevatten en kort en krachtig zijn.

Standaardingrediënten

Deze mail heeft enerzijds een aantal standaardingrediënten, maar wordt anderzijds elke keer weer specifiek aangepast voor de betreffende prospect. Denk hierbij aan (uiteraard) de naam, maar ook in het kort een aantal specifieke punten waarover gesproken is. In geval er al een afspraak gemaakt is, bevat het tevens de details over deze afspraak.

Tip

Een standaardmail maakt het u mogelijk terstond te reageren op een acquisitiegesprek met een prospect, waardoor hij weet met wie hij gesproken heeft en welke toegevoegde waarde u te bieden heeft.

Victor Bonke

Victor Bonke heeft tijdens zijn bijna 25-jarige werkervaring vele nieuwe markten ontgonnen en nieuwe klanten binnen gehaald voor grote organisaties. Vaak was hij degene die de meeste afspraken boekte bij nieuwe klanten. Schroom om te bellen kent hij niet en zijn doortastendheid en betrouwbare manier van optreden zorgen voor een hoge ˜hitrate'. New business development en koude acquisitie kennen voor hem geen geheimen; in die wereld voelt hij zich als een vis in het water.

victor@acquiro.nl