Hét portal voor slimme salesprofessionals!

Leiderschap visie


22 feb 2018

“Uw organisatie kan de markt niet veranderen, de markt uw organisatie wel”

Een leider heeft visie en een beeld hoe de markt zich de komende jaren waarschijnlijk gaat ontwikkelen.  Deze leider heeft onder andere de volgende zaken overdacht en zich hier een beeld bij gevormd:

Wat voor trend volgt de economie de komende jaren.  Stel dat de economie aantrekt, wat gebeurt er dan in onze markt?

Welke technologische ontwikkelingen zullen onze markt gaan beïnvloeden en hoe? Zal deze technologische ontwikkeling er toe leiden dat er geheel nieuwe vormen van dienstverlening ontstaan die goedkoper of beter zijn dan hetgeen wij bieden?

Wat voor activiteiten zullen onze concurrenten de komende jaren gaan ontplooien?  Zullen er dan nieuwe concurrenten de markt gaan betreden? En met welke proposities?

Wie zijn onze afnemers (klanten) over enkele jaren? Wat voor gedrag gaan ze de komende jaren ten toon spreiden? Welke toegevoegde waarde zoeken ze? Hoe en waarop gaan ze leveranciers zoeken, selecteren en kiezen?

Welke impact heeft Europese of Nederlandse wetgeving de komende jaren op onze (toekomstige) markt.  Welke spelregels zullen veranderen?

Wat doet de arbeidsmarkt? Geraken we over enkele jaren weer in een diepe schaarste naar gekwalificeerd personeel? Wat zoekt de werknemer van de nabije toekomst in een werkgever?
 
Het vanuit visie voorspellen van de toekomst is belangrijk. Echter, nu komt de echte vraag pas: “Wie willen we zijn en welke veranderingen moeten we doorvoeren om een winnaar in de markt van morgen te worden?”

Voelt u de urgentie en ambitie bruisen? En uw medewerkers?

Marco Scheele
RedFoxBlue – Leiderschap Coach

Marco Scheele

Marco Scheele is auteur van het boek "Pratende Pakken" en directeur en aandeelhouder van RedFoxBlue. RedFoxBlue werkt voor kleine en grote, maar vooral voor dappere bedrijven die het verschil willen maken in hun markten en tot het uiterste gaan om dat te bereiken. We begeleiden klanten in de vertaalslag van "markt naar commerciele strategie" en "van Commerciele strategie naar alle haarvaten van de operatie". Met een aanpak die door klanten wordt omschreven als gepassioneerd, doorleefd en resultaatgericht. Waar mogelijk op basis van partnership met harde resultaatafspraken en beloning op basis van het gerealiseerde verkoopsucces. Wilt u meer weten over RedFoxBlue, haar klanten en haar vijfentwintig gedreven professionals met ruime directie en senior sales management ervaring. Surf dan naar www.redfoxblue.nl U kunt zijn boek "Pratende Pakken"bestellen op www.pratendepakken.nl .

m.scheele@redfoxblue.nl