Hét portal voor slimme salesprofessionals!

Kleding maakt een goede eerste indruk


06 mrt 2018

Kleding en sales

Het succes van uw organisatie wordt mede bepaald door de mensen die er werken. Niet alleen hun kennis en inzet zijn van belang, maar ook wat zij uitstralen door hun gedrag en door hoe ze eruit zien. Degene die op pad gaat om uw bedrijf te vertegenwoordigen staat op dat moment voor de uitstraling van het héle bedrijf. U en uw personeel vormen het wandelende visitekaartje van uw bedrijf of organisatie. Persoonlijke uitstraling verdient daarom minstens evenveel aandacht als uw huisstijl of website. Als de uitstraling van mensen in overeenstemming is met de overige boodschappen van de organisatie ontstaat een betrouwbaar beeld.

Dit geld niet alleen van organisatie naar klant, maar ook binnen een organisatie. Zorg dat je uitstraalt wat je bent of graag wil worden. Veel mensen hebben promotiekansen gemist omdat hun kleding niet geënt was op de functie die ze nastreven.

De uitstraling van een bedrijf en medewerkers begint bij de eerste indruk.

Er wordt veel geschreven over hoe belangrijk deze eerste indruk is bij een ontmoeting. “Je krijgt geen tweede kans om een eerste indruk te maken” is een veel genoemde uitspraak. Bij deze uitspraak heb je met extra inspanning nog een kans op herstel. Zelf gebruik ik altijd de uitspraak “je eerste indruk kan ook de laatste zijn”. In dit geval heb je de order of andere beoogde opzet verloren, meestal zonder te weten waarom.

Wat is de juist kleding?

Wanneer we praten over de juiste kleding, kan ik dit helemaal duidelijk maken met uitspraken van twee bekende personen. De hertog van Bedford zegt in zijn ‘Book of snobs’ dat de persoonlijkheid van de kledingdrager altijd sterker moet zijn dan zijn kleding, met de woorden”You should wear your clothes; never allow your clothes to wear you”

Ook Coco Chanel had de uitspraak “in de juiste kleding komt de vrouw naar voren en in de verkeerde kleding krijg je opmerkingen over de kleding”.

Beide uitspraken komen op hetzelfde neer. Kleding moet je persoonlijkheid accentueren en/of naar voren halen.

Salesgids

Salesgids is de internetportal voor slimme en vooruitstrevende salesprofessionals. U vindt hier een breed scala aan trainingen, artikelen, gratis formats, boeken, links en oplossingen voor verkoopsucces. Niet voor niets is Salesgids in korte tijd uitgegroeid tot een toonaangevend platform voor iedereen die zich bezighoudt met verkoop, zowel op uitvoerend gebied als op managementniveau. Salesgids is met bijna 45.000 abonnees en tienduizenden views per maand het grootste internet portal voor verkopers en salesmanagers in Nederland.

info@salesgids.com