Hét portal voor slimme salesprofessionals!

Invloed door aandacht


06 mrt 2018

Invloed door aandacht

Het was een ondraaglijk hete augustusmiddag in Amsterdam,

zo’n zweterige dag die je knorrig maakt van onbehagen.

Ik was op weg terug naar mijn auto, die ik aan de rand van de stad had geparkeerd en toen ik bij halte ‘Rembrandsplein’ op de bus stapte, werd ik opgeschrikt door het gedrag de chauffeur, een zwarte man van middelbare leeftijd.

Hij glimlachte ontwapenend en zei vriendelijk: “Hallo, hoe gaat het ?”

Op diezelfde manier begroette hij iedereen die opstapte terwijl de bus zich door het drukke verkeer van de binnenstad wrong.

Alle passagiers reageerden zichtbaar net zo verbaasd als ik en maar weinigen beantwoordden zijn groet, gevangen zittend in de norse stemming van die dag.

Maar terwijl de bus tussen de opstoppingen door naar de rand van de stad kroop, vond langzaam maar zeker een bijna magische transformatie plaats.

Speciaal voor ons hield de chauffeur een doorlopende monoloog, een levendig commentaar op de omgeving die aan ons voorbij trok: “er was een geweldige uitverkoop in die winkel daar, een schitterende tentoonstelling in dat museum, hadden we al gehoord over die nieuwe film die net in première was gegaan in die bioscoop op de hoek?”

En zo ging hij maar door.

Zijn plezier in de rijke mogelijkheden van de stad werkte aanstekelijk.

Tegen de tijd dat de mensen uit de bus stapten, hadden ze de knorrige cocon waarmee ze waren ingestapt van zich afgeschud en steeds als de chauffeur riep: “Tot ziens en nog een fijne dag!” …………gaven ze vriendelijk en lachend antwoord.

Salesgids

Salesgids is de internetportal voor slimme en vooruitstrevende salesprofessionals. U vindt hier een breed scala aan trainingen, artikelen, gratis formats, boeken, links en oplossingen voor verkoopsucces. Niet voor niets is Salesgids in korte tijd uitgegroeid tot een toonaangevend platform voor iedereen die zich bezighoudt met verkoop, zowel op uitvoerend gebied als op managementniveau. Salesgids is met bijna 45.000 abonnees en tienduizenden views per maand het grootste internet portal voor verkopers en salesmanagers in Nederland.

info@salesgids.com