Hét portal voor slimme salesprofessionals!

Hoe kijkt de klant naar je, kleding is je visitekaartje


06 mrt 2018

Hoe kijkt de klant naar jou, je kleding als visitekaartje en eerste indruk

Een pak staat voor het ‘uniform van succes’ binnen het verkopersvak. Het soort pak dat je draagt geeft onmiddellijk aan of je ‘erbij hoort’ of de zoveelste dertien uit een dozijn verkoper bent. De meeste klanten voelen zich prettig in een omgeving waarbij hun gesprekspartner leeft, denkt en hun keuzes maakt zoals zij dat doen. De kleding die je draagt is onderdeel van dit herkenningspatroon. Dus wanneer je een garderobe samenstelt die herkenning uit moet stralen, kies dan een look die jou identificeert met de leiders en goede voorbeelden van je prospect. Dit schept namelijk een ‘wij’ gevoel waardoor klanten je meer gunnen en serieuzer nemen.

Welk pak zou je moeten keizen voor het juiste imago? Het kan zijn dat je altijd streepjespakken draagt en hier complimenten van je vrienden over krijgt. Fantastisch, maar dient dit het doel waarvoor je het pak draagt? Als je klanten zich in de accountancy bevinden dan wordt een dergelijke stof als brutaal en gewaagd gezien terwijl dit in de reclame branche weer totaal anders is. Wees er dus van bewust dat je kleding een communicatiemiddel is en dat de mode daarin niet de leidraad moet zijn. Het zou mooi zijn als je voor elk bezoek aan een klant een pak koopt dat bij die klant past maar dat is wat onrealistisch. Probeer daarom effectief met je overhemden en stropdassen te combineren zodat je toch dat ‘wij’ gevoel oproept bij je klant.

Laten we ons verder niet te veel op de details concentreren want deze veranderen in de loop der tijden. Er zijn tijden dat smalle revers en dan weer bredere populair zijn, pantalons smal of wijd gesneden zijn. Een goede kleermaker of heren kledingzaak kan je hierin adviseren en is op de hoogte van de laatste trends. Hoe dan ook is het aan jou om een stijl te kiezen die je het gewenste imago geeft. De relatie tussen kleur, materiaal, patroon en postuur is niet te onderschatten dus maak gebruik van de kennis van vakmensen. Heb je je gewenste imago in kaart gebracht dan kan je met zekerheid je garderobe gaan samen stellen.

Je kleding is dus een sleutel waarmee je deuren kunt openen of sluiten. Je bepaalt dus ook door middel van je kleding een gedeelte van je succes!!

Salesgids

Salesgids is de internetportal voor slimme en vooruitstrevende salesprofessionals. U vindt hier een breed scala aan trainingen, artikelen, gratis formats, boeken, links en oplossingen voor verkoopsucces. Niet voor niets is Salesgids in korte tijd uitgegroeid tot een toonaangevend platform voor iedereen die zich bezighoudt met verkoop, zowel op uitvoerend gebied als op managementniveau. Salesgids is met bijna 45.000 abonnees en tienduizenden views per maand het grootste internet portal voor verkopers en salesmanagers in Nederland.

info@salesgids.com