Hét portal voor slimme salesprofessionals!

Hierarchie


22 feb 2018

Hierarchie is ingesteld om organisaties beheersbaar te maken.  Via een vaste systematiek van planning & controle wordt zo goed mogelijk geborgd dat de organisatie-onderdelen volgens de norm bijdragen aan de ondernemingsdoelen.  

Hierarchie is gericht op het behalen van de gestelde norm. Het staat het mogelijk maken van het onmogelijke op een verschrikkelijke manier in de weg”

Hierarchie betekent rangen en standen installeren.  Mensen belangrijker maken dan andere mensen. Baasjes, bazen en opperbazen. Allemaal uit op macht, controle en voorspelbaarheid.
Gebiedend, verbiedend en verzorgend. De papa’s en mama’s binnen de organisatie die de werknemers als kleine kinderen behandelen. Besluitvorming vertragen. Centrale focus verdoezelen. Verandering tegen houden. En zichzelf in stand houden.

Hierarchie leidt tot demotivatie van mensen. Hierdoor benutten ze slechts een klein deel van hun potentie. Demotivatie leidt tot een laag signalerend vermogen over kansen en bedreigingen in de buitenwereld. Nieuwe ideeën om kansen te pakken en bedreigen af te wenden borrelen niet op. Een informele en platte organisatie zonder hierarchische grenzen kan zich het snelst aanpassen aan veranderingen in de omgeving.

“Liever bondgenoten in verandering dan bazen”

Marco Scheele
RedFoxBlue – Leiderschap Coach

Marco Scheele

Marco Scheele is auteur van het boek "Pratende Pakken" en directeur en aandeelhouder van RedFoxBlue. RedFoxBlue werkt voor kleine en grote, maar vooral voor dappere bedrijven die het verschil willen maken in hun markten en tot het uiterste gaan om dat te bereiken. We begeleiden klanten in de vertaalslag van "markt naar commerciele strategie" en "van Commerciele strategie naar alle haarvaten van de operatie". Met een aanpak die door klanten wordt omschreven als gepassioneerd, doorleefd en resultaatgericht. Waar mogelijk op basis van partnership met harde resultaatafspraken en beloning op basis van het gerealiseerde verkoopsucces. Wilt u meer weten over RedFoxBlue, haar klanten en haar vijfentwintig gedreven professionals met ruime directie en senior sales management ervaring. Surf dan naar www.redfoxblue.nl U kunt zijn boek "Pratende Pakken"bestellen op www.pratendepakken.nl .

m.scheele@redfoxblue.nl