Hét portal voor slimme salesprofessionals!

Gras groeit niet harder als je eraan trekt


22 feb 2018

Verplichting is de eerste aantoonbare zwakte van elke leider. Hij kan urgentie en ambitie niet koppelen aan de drijfveren van zijn teamleden. Vijf adviezen voor trainingen vanuit betrokkenheid en met een hoger rendement:

1. Leer vanuit een grotere context

Plaats de training in de harde praktijk. In een businesscase van maximaal één A4-tje moeten de doelen kristalhelder worden gemaakt. Alleen urgentie en ambitie motiveren iemand om zijn gedrag te veranderen.

2. Leer op basis van ‘action learning’

Het programma moet tot in detail aansluiten op de dagelijkse praktijk, de enige echte leermeester. Een succesvol programma is gericht op ervarend leren en bestaat voor meer dan zestig procent uit oefening.

3. Zorg voor vrijwillige (maar niet vrijblijvende) deelname

Alleen vrijwillige deelname leidt tot blijvende verandering. Verplichting is de eerste aantoonbare zwakte van elke leider: hij kan urgentie en ambitie niet koppelen aan de drijfveren van zijn teamleden.

4. Leer en train ‘van binnen naar buiten’

Een trainingsprogramma moet dieper gaan dan het aanleren van kunstjes. Optimaal leren kan alleen vanuit eigen drijfveren, ambities en leergedrag.

5. Werk en leer vanuit een leercontract

Zonder doel geen ambitie, zonder ambitie geen energie. Richt de aandacht voortdurend op de persoonlijke en professionele leerdoelen en leg ze vast in een leercontract.

Benieuwd naar meer voorbeelden en programma’s? neem direct contact op via ons contactformulier of ga naar www.successforsales.nl en lees meer over onze trainingsprogramma’s.

Marco Scheele

Marco Scheele is auteur van het boek "Pratende Pakken" en directeur en aandeelhouder van RedFoxBlue. RedFoxBlue werkt voor kleine en grote, maar vooral voor dappere bedrijven die het verschil willen maken in hun markten en tot het uiterste gaan om dat te bereiken. We begeleiden klanten in de vertaalslag van "markt naar commerciele strategie" en "van Commerciele strategie naar alle haarvaten van de operatie". Met een aanpak die door klanten wordt omschreven als gepassioneerd, doorleefd en resultaatgericht. Waar mogelijk op basis van partnership met harde resultaatafspraken en beloning op basis van het gerealiseerde verkoopsucces. Wilt u meer weten over RedFoxBlue, haar klanten en haar vijfentwintig gedreven professionals met ruime directie en senior sales management ervaring. Surf dan naar www.redfoxblue.nl U kunt zijn boek "Pratende Pakken"bestellen op www.pratendepakken.nl .

m.scheele@redfoxblue.nl