Hét portal voor slimme salesprofessionals!

Generatie Z


12 nov 2018

Je kunt er niet meer omheen; Generatie Z. Deze generatie is geboren tussen 1995 en 2010. Over twee jaar zal de arbeidsmarkt voor 40% bestaan uit de zogenaamde Z’ers. Als bedrijf zijnde is het van belang alles te weten van de nieuwste generatie, maar ook als sales professional. Waar heeft een Z’er behoefte aan en hoe verkoop je je product of dienst?

Behoefte van een Z’er

“Gen Z” is, zogenoemd, met de telefoon in haar hand geboren. Ze kunnen niet meer zonder, dus het is belangrijk om daar als sales professional aan te denken. Op een appje zullen ze namelijk ontzettend snel reageren. Heb je mailcontact met een Z’er? Zorg dat je snel reageert. De spanningsboog is lager dan een persoon uit Generatie Y. Door snel te reageren, zal de Z’er niet vergeten wie je bent en is het contact makkelijker te onderhouden.

Een Z’er heeft behoefte aan erkenning. De generatie is opgegroeid met de naweeën van de crisis en is daardoor opgegroeid met onzekerheid. Daarom heeft de generatie behoefte aan zekerheid en, vooral, erkenning. Benoem de sterke punten als je in onderhandeling bent en geef het gevoel dat ze er toe doen. Door oprechte interesse te tonen, zullen de Z’ers zich belangrijk voelen en daardoor meer op hun gemak voelen.

Product verkopen

Z‘ers zijn vastberaden om hun droombaan te bemachtigen, zo blijkt uit een onderzoek van YoungCapital en Motivaction. Wel weet de generatie dat daarvoor werkervaring is vereist. Wat kun doen als sales professional om de Gen Z te helpen? Laat ze gebruik maken van jouw netwerk. Kom erachter wat de droombaan is en help hen in contact te komen met de juiste mensen. Je bindt de generatie aan je, dus ze zullen loyaal blijven en jouw product kopen.

Wat te doen als sales bedrijf?

Een sales traineeship volgen zal voor een potentiële salesmedewerker ontzettend leerzaam zijn. Wellicht dat je daar, als bedrijf zijnde, medewerkers vandaan kunt halen. Met het aannemen van personeel is het van belang dat wederom de sterke punten van de Z’er naar voren wordt gehaald en houdt er rekening mee dat erkenning hoog in het vaandel staat.

 

Lucas Koren

Lucas Koren is werkzaam als online marketeer bij Young Capital. YoungCapital gelooft in de kracht van jonge mensen. Met hun frisse kijk en eindeloze energie kunnen ze de wereld veroveren. Als digital natives hebben ze nieuwe ideeën over werken.

l.koren@youngcapital.nl