Hét portal voor slimme salesprofessionals!

False norm


22 feb 2018

Soms word je er als manager moedeloos van. Een teamlid heeft weer een verkoopkans voor open doel gemist. Was je er maar bij geweest.  Een ander schrijft offertes waar de honden geen brood van lusten en doet er ook nog veel te lang over. Het zou in 50% van de tijd ook moeten kunnen. Je beleidsplan wordt niet helemaal begrepen. He staat toch duidelijk op papier?  Hoe kan die luie donder nou om 17.30 uur naar huis gaan en doodleuk antwoorden dat  het contract ook morgen nog wel kan worden verstuurd!

In tijden van wanhoop, als het lijkt alsof je alleen maar klunzen om je heen hebt lopen, bedenk dan het volgende:

“Waarom hebben ze jou manager gemaakt en je teamleden niet?”

De moraal van het verhaal mag duidelijk zijn. Je hebt meer dan gemiddelde kennis, kunde, ervaring en motivatie. Gefeliciteerd, maar……val je teamgenoten niet lastig met jouw scores boven de gemiddelde teamnorm. Zij verdienen de helft, rijden in een kleinere auto van de zaak, hebben minder zeggenschap en ……..”werken waarschijnlijk meer om te leven” dan andersom.

Pas dus op met het opleggen van te hoge (false) normen die je als manager alleen zelf kunt halen. Daarmee voorkom je terechte frustratie van je teamleden die het gevoel hebben het “toch nooit goed te kunnen doen”. 

Begrepen!

Marco Scheele

Marco Scheele is auteur van het boek "Pratende Pakken" en directeur en aandeelhouder van RedFoxBlue. RedFoxBlue werkt voor kleine en grote, maar vooral voor dappere bedrijven die het verschil willen maken in hun markten en tot het uiterste gaan om dat te bereiken. We begeleiden klanten in de vertaalslag van "markt naar commerciele strategie" en "van Commerciele strategie naar alle haarvaten van de operatie". Met een aanpak die door klanten wordt omschreven als gepassioneerd, doorleefd en resultaatgericht. Waar mogelijk op basis van partnership met harde resultaatafspraken en beloning op basis van het gerealiseerde verkoopsucces. Wilt u meer weten over RedFoxBlue, haar klanten en haar vijfentwintig gedreven professionals met ruime directie en senior sales management ervaring. Surf dan naar www.redfoxblue.nl U kunt zijn boek "Pratende Pakken"bestellen op www.pratendepakken.nl .

m.scheele@redfoxblue.nl