Hét portal voor slimme salesprofessionals!

Employment naar E-ployment

Carriere 22 feb 2018

22 feb 2018

Employment, Enjoyment of E-ployment, wat te kiezen?

De markt voor een nieuwe functie of uitdaging is goed. Diverse werkgevers proberen de nieuwe werknemer / collega te lokken met de mooiste aanbiedingen en proposities. Maar wat is nu eigenlijk het beste!! Heel moeilijk om hier een advies over te geven omdat er nu eenmaal 1001 soorten aanbiedingen en functies zijn en evenzoveel wensen vanuit de persoon die op zoek is naar een nieuwe job. Er is overigens wel een verschil te merken tussen de wensen en voorwaarden die gesteld werden aan een functie, laten we zeggen een jaar of vier terug, ten opzichte van de wensen die we vandaag kunnen of willen stellen. Daar waar het enkele jaren geleden nog ging, en dan beperken wij ons tot het meest primaire, om eigenschappen als salaris, bonusregeling, vakantiedagen, pensioen en natuurlijk de auto zijn er nu andere aspecten die steeds belangrijker worden. En dan doelen we hierbij niet op de betaalde opvangplaatsen, de flexibele arbeidsvoorwaarden of soortgelijke emolumenten maar meer aspecten op het kennisvlak.

In vogelvlucht zijn we van het gewone ‘employment’ (het werken bij een werkgever) naar een stuk ‘enjoyment’ (het werken bij een werkgever met oog voor je privé-situatie) naar ‘E-ployment’ (het werken bij een werkgever waar je veel kennis opdoet) geraakt. Het begrip “kennis is macht” kan steeds meer worden ingezet in de waarde van de ene persoon ten opzichte van de ander. Los van de onomstotelijke en belangrijke dipoma’s en certificaten is het steeds meer van belang geworden dat ‘nieuwe medewerkers’ beschikken over veel kennis. Als we deze wetenschap als uitgangspunt nemen is het dus van groot belang, willen wij als nieuwe werknemer ergens anders een functie vervullen, dat we beschikken over veel kennis, maar met name brede, algemene kennis. Je ziet het verschil steeds vaker in de diverse personeels advertenties. Al veel bedrijven geven aan dat er extreem veel ruimte in de functie wordt geboden om jezelf te ontplooien. Middels studie en cursussen, wel of niet direct functie gerelateerd, proberen werkgevers de medewerkers aan zich te binden. Deze vorm van employment is een vorm van E-ployment. De “E” staat voor Education. Met andere woorden, de opleiding (of begeleiding) van een werknemer binnen een organisatie neemt een belangrijke plaats in.

Steeds meer werknemers vragen naar mogelijkheden om hun ‘persoonlijk groei’ te stimuleren, wetende dat dit een bedrijf geld kost maar zich ook realiserend dat het iets kan en moet opleveren. Kennis en ervaring voor de medewerker in kwestie, ervaring, kennis en kwaliteit voor het bedrijf.

Als werknemer kun je hier uitermate veel voordeel uit halen. Niet om het minst omdat, naast je primaire opleiding, een brede kennis van diverse zaken kunt opdoen die op zich weer gewaardeerd kunnen en ook zeker zullen worden door een nieuwe werkgever. We raden het dan ook ten zeerste aan dat je op een CV meldt dat je diverse kennistrajecten hebt doorlopen en ook diverse interne trainingen en cursussen hebt gedaan. En dat hoeven niet altijd functie gerelateerde zaken te zijn. Als blijkt dat je veel weet over e-business, over internet, over trainingen en zo, is dat een waardevolle aanwinst. Neem dus altijd de gelegenheid aan om zoveel mogelijk kennis te vergaren bij je huidige werkgever om je ‘sterker en meer waardevol’ te maken bij je nieuwe werkgever.

Bij enkele grotere bedrijven in Nederland zijn er zelfs interne ‘master-classes’ of MD-trajecten gestart. Zo’n MD (management development) traject heeft enerzijds als doel de medewerker veel kennis en ervaring bij te brengen en anderzijds te binden aan het bedrijf. Of dat laatste lukt is niet te voorspellen. Maar wat wel zeker is dat wanneer zo’n MD-er ergens anders wil gaan werken het zeer positief staat dat dit MD-traject is gevolgd.

Kortom, regel veel Education en laat je voor je kennis honoreren!! Je bent het vast waard!

Salesgids

Salesgids is de internetportal voor slimme en vooruitstrevende salesprofessionals. U vindt hier een breed scala aan trainingen, artikelen, gratis formats, boeken, links en oplossingen voor verkoopsucces. Niet voor niets is Salesgids in korte tijd uitgegroeid tot een toonaangevend platform voor iedereen die zich bezighoudt met verkoop, zowel op uitvoerend gebied als op managementniveau. Salesgids is met bijna 45.000 abonnees en tienduizenden views per maand het grootste internet portal voor verkopers en salesmanagers in Nederland.

info@salesgids.com