Hét portal voor slimme salesprofessionals!

E-books


21 mrt 2018

 

Ik ben zelf groot fan van het lezen van e-books en heb er inmiddels ook een aantal zelf geschreven. Mijn eerste e-book was ’25 Succesvolle Nooit Uitgevoerde Business Concepten’. In het boek stonden unieke business concepten die ik of samen enkele vrienden bedacht hebben maar nooit ten uitvoer hebben gebracht. Vaak door een gebrek aan tijd. Daarom werd het boek verkocht op het domein www.heeldruk.nl

Na de lancering op 6 september in 2006 had ik binnen één uur vier boeken verkocht! Het e-book kostte 27 euro per stuk. Het was mijn eerste ervaring met het verkopen van e-books en heeft een leuk zakcentje opgeleverd.

Aanpak

Als u een e-book wilt schrijven en verkopen dan dient u de volgende stappen te ondernemen:

– Schrijf het e-book (een e-book bestaat gemiddeld uit zo’n 50 tot 100 pagina’s) In principe maakt het aantal pagina’s niet uit als de informatie maar waardevol is
– Maak een salespage (zie het hoofdstuk over salespages)
– Accepteer betalingen (bijvoorbeeld Mollie.nl of Paypro.nl)
– Zorg dat u een e-mail nieuwsbrief bestand opbouwt en mail deze automatisch door middel van een auto-responder (zie ook het boek ‘E-mail Marketing’)
– Gebruik affiliate software om uw boek te laten promoten
– Ga eventueel samenwerkingen aan met andere partijen om het boek te promoten.
– Gebruik Google Adwords om te adverteren
Wat zijn de verdiensten?
Vanwege de relatief lage investeringen en mogelijke grote winstmarges, kunnen e-books erg interessant zijn om te verkopen. Bij twee tot vier verkopen per week á € 27,-, levert dit per maand al gauw 400 euro op. Als u daarnaast goede partners vindt en het boek blijft promoten en in een niche zit waarde behoefte aan deze informatie groot is, is het snel mogelijk om 1000 euro per maand of meer te verdienen. Om dit te bereiken kunt u zelf ook seminars of workshops geven. Dit wekt vertrouwen en u heeft alle potentiële klanten bij elkaar. Daarnaast is het eenvoudig, bij succes in eigen land, om het e-book te laten vertalen en te introduceren in het Frans, Duits, Spaans of Engels taalgebied. Deze markten zijn immers nog vele malen groter.

Tip!

Een e-book koper is een klant. En klanten verwachten altijd weer iets nieuws, een nieuw product of aanbieding. U kunt daarom altijd een tweede versie introduceren of als affiliate optreden en een product promoten aan uw klanten. Zo brengt u de maandelijkse opbrengsten naar een hoger niveau.

Alex van Ginneken

Alles weten over Internet Marketing? Bezoek eens http://www.DeBlauweDoos.nl/

alex@debestekoffie.nl