Hét portal voor slimme salesprofessionals!

Domeinhandel


21 mrt 2018

Als we terug in de tijd konden naar 1999 of eerder dan had ik maar één ding gedaan: domeinnamen kopen! Helaas is dit niet mogelijk, maar nog steeds is domeinhandel interessant. Af en toe komen er top-level domeinnamen bij. Dit zijn de domeinextensies zoals: .nl, .info, .eu
Een grote domain ‘broker’ is bijvoorbeeld Sedo.co.uk. Als u een domeinnaam heeft dan kunt u hem daar aanbieden. Pas als het domein verkocht moet u vergoeding betalen aan Sedo.co.uk. Indien u passende domeinnaam zoekt voor uw business kunt u in de database kijken. Er worden daar ook veel Nederlandse domeinen aangeboden. Een andere partij die in Nederland veel domeinen in zijn bezit heeft is www.idprof.nl.

Waarde van een domeinnaam

De waarde van een domeinnaam hangt af van veel factoren. Eén van de factoren is hoe ‘goed’ een domeinnaam is, afgezien van statistieken. Een succesvolle domeinnaam:

1. Is eenvoudig te onthouden door internetgebruikers
2. Is niet te lang
3. Geeft aan wat het is zonder dat iemand de website ooit heeft gezien
4. Speelt in op het zoekgedrag in zoekmachines
5. Is eenvoudig te spellen

Verder wordt de waarde bepaald door:

– Het aantal bezoekers (vraag naar statistieken)
– De eventuele website die erachter hangt
– De vindbaarheid en positie in Google
Indien u iemand benadert om een domein te kopen, kan het handig zijn om nog niet te vertellen wie u bent. U kunt dan met bijvoorbeeld een Hotmail.com adres communiceren. Als iemand geld ruikt maakt u zelf het domein duurder.

Tip!

Als u een domeinnaam heeft gezien dat u wilt aanschaffen vertel dat dan tegen niemand en bezoek het domein niet! Dit laatste is erg belangrijk omdat de verkopende partij kan zien of het bezoek na de aanvraag toeneemt. En aan de hand van uw IP adres kan de verkopende partij ook nog zien hoe vaak u terug komt!

Shoppen.nl levert 45.000 euro op, bron: DutchCowboys

Mocht u een domein overnemen dan is een persmoment de eerste verzilvering van de waarde. Het zorgt voor gratis bezoekers waarmee u direct kunt starten met het uitbouwen van de mailinglijst. Voor meer informatie over buitenlandse domeinhandel zoekt u in Google op de woorden ‘domain flipping’ of ‘site flipping’.

Alex van Ginneken

Alles weten over Internet Marketing? Bezoek eens http://www.DeBlauweDoos.nl/

alex@debestekoffie.nl