Hét portal voor slimme salesprofessionals!

De zeemeeuw manager


22 feb 2018

Deze zomer was ik op een prachtig strand in Engeland. Alles was perfect, behalve die ene zeemeeuw die alles terroriseerde. Laag overvloog en agressief aanviel op alles wat eetbaar was. Zo raakte mijn kleine meid haar ijsje kwijt. Werd een vuile luier gegapt omdat het beest er iets te snoepen in zag en verdween ons lunchpakket uit de strandtas en werd met plastic en al verorberd.

De zeemeeuw werd vervloekt door de strandgangers, bekogeld met zand en een enkeling moest er wel om lachen als de buren werden aangevallen en beroofd. Luiers, plastic, ijs, broodjes kroket als dagelijks voedsel. Ik vroeg mij af hoe lang de zeemeeuw nog gezond zou blijven.

Het deed mij denken aan de reïncarnatie van de zeemeeuw: “de zeemeeuw manager”. Te herkennen aan een eigen managementstijl die te kenmerken is als: “fly low, drop some shit and fly over”. In veel commerciële organisaties zijn dit soort “zeemeeuw managers” dominant aanwezig. Ze regeren op basis van “management by fear”.  Zijn uit op eigen gewin. Niet geliefd bij collega’s. Gaan vol in de aanval op alles wat onbelangrijk is. Zijn onvoorspelbaar in gedrag, ruw in de omgang….en vooral ongezond voor zichzelf en hun zakelijke omgeving.

Een zeemeeuw hoort te leven van de onuitputtelijke rijkdom die de natuur hem biedt. Een goede manager hoort gebruik te maken van het enorme potentieel aan kennis, kunde, ervaring en ambitie wat zijn teamleden te bieden hebben.

“Medewerkers zijn van nature gemotiveerd en ambitieus. Het zijn organisaties en managers die demotivatie en onverschilligheid veroorzaken”

Marco Scheele

Marco Scheele is auteur van het boek "Pratende Pakken" en directeur en aandeelhouder van RedFoxBlue. RedFoxBlue werkt voor kleine en grote, maar vooral voor dappere bedrijven die het verschil willen maken in hun markten en tot het uiterste gaan om dat te bereiken. We begeleiden klanten in de vertaalslag van "markt naar commerciele strategie" en "van Commerciele strategie naar alle haarvaten van de operatie". Met een aanpak die door klanten wordt omschreven als gepassioneerd, doorleefd en resultaatgericht. Waar mogelijk op basis van partnership met harde resultaatafspraken en beloning op basis van het gerealiseerde verkoopsucces. Wilt u meer weten over RedFoxBlue, haar klanten en haar vijfentwintig gedreven professionals met ruime directie en senior sales management ervaring. Surf dan naar www.redfoxblue.nl U kunt zijn boek "Pratende Pakken"bestellen op www.pratendepakken.nl .

m.scheele@redfoxblue.nl