Hét portal voor slimme salesprofessionals!

De markt van gisteren en van morgen


13 mrt 2018

“Tja”, zegt de middelmatige manager: “mijn teamleden willen niet veranderen. Dus ja, wat kan je dan nog van mij verwachten?”

De pot verwijt hier de ketel. Want wat doen we als managers. We voelen onrust omdat de resultaten achterblijven. En onrust is niet fijn. En dus om onszelf weer rust te verschaffen bedenken we weer een verandering. Lekker druk bezig zijn en blijven proberen. Dan zijn we veilig. En kunnen we bij de volgende stagnatie onze mensen weer de schuld geven.

Een ernstige management kwaal is dat we dus weg bewegen vanuit een ongewenste situatie. Zonder scherp te hebben waar we naar toe willen bewegen. Een menselijk verschijnsel dat zich continu manifesteert. Ook bij u. Want toen u solliciteerde op deze baan. Deed u dat toen met een duidelijk doel voor ogen… .of zocht u een nieuwe baan omdat u weg wilde bewegen van uw huidige baan?

Kortom, het is kortzichtig om te willen veranderen en verbeteren vanuit onrust in de huidige situatie. Tegen de tijd dat u uw organisatie heeft gereorganiseerd op basis van de huidige markt is deze markt al weer de markt van gisteren.

Een leider heeft visie. Hij weet hoe de markt van morgen er uit ziet. Hij heeft een ambitieus toekomstbeeld van zijn bedrijf. En hij weet welke veranderingen hij vandaag moet doorvoeren om zijn bedrijf een winnaar te laten worden in de markt van morgen.

Marco Scheele

RedFoxBlue – Leiderschap Coach

Marco Scheele

Marco Scheele is auteur van het boek "Pratende Pakken" en directeur en aandeelhouder van RedFoxBlue. RedFoxBlue werkt voor kleine en grote, maar vooral voor dappere bedrijven die het verschil willen maken in hun markten en tot het uiterste gaan om dat te bereiken. We begeleiden klanten in de vertaalslag van "markt naar commerciele strategie" en "van Commerciele strategie naar alle haarvaten van de operatie". Met een aanpak die door klanten wordt omschreven als gepassioneerd, doorleefd en resultaatgericht. Waar mogelijk op basis van partnership met harde resultaatafspraken en beloning op basis van het gerealiseerde verkoopsucces. Wilt u meer weten over RedFoxBlue, haar klanten en haar vijfentwintig gedreven professionals met ruime directie en senior sales management ervaring. Surf dan naar www.redfoxblue.nl U kunt zijn boek "Pratende Pakken"bestellen op www.pratendepakken.nl .

m.scheele@redfoxblue.nl