Hét portal voor slimme salesprofessionals!

De Commerciële Revolutie


22 feb 2018

Met De Commerciële Revolutie ben je klaar voor nieuwe tijden. Waarin niet langer moeizame lineaire groei regeert, maar een totaal nieuwe commerciële blauwdruk noodzakelijk is.
Wie vastberaden de juiste strategieën inzet, bereikt exponentiële groei.

Kritische succesfactoren als uitdaging
Dit boek opent nieuwe perspectieven en geeft inspiratie voor doeltreffende antwoorden op precies die actuele vraagstukken die je zelf al had ontdekt:
• Technologie heeft het koopgedrag van klanten totaal veranderd.
• Het verschil maken en onderscheidend zijn is belangrijker dan ooit.
• Een nieuw commercieel paradigma nodig is om te overleven.
• Je moet nu snel handelen, anders wordt jouw bedrijf irrelevant.

Deze punten hebben significante impact op het koopgedrag van klanten en de inrichting van organisaties. De afgelopen maanden hebben wij met onze organisaties en netwerken nagedacht, gebrainstormd en ontwerpen gemaakt van hoe commercie in deze tijd en de komende jaren zou moeten verlopen. Het vraagt om totaal nieuwe businessmodellen en een nieuwe commerciële blauwdruk in structuur en cultuur door de gehele organisatieketen heen. Lokale experimenten, losstaande trainingen en tools helpen niet en creëren geen nieuwe commerciële orde.

De 5 fundamenten onder De Commerciële Revolutie zijn:

  1. Klant Succes Portfolio – met de inrichting van de KSP weet je concreet welke klantdromen jefaciliteert, hoe je nieuwe businessmodel er uitziet en is je WHY duidelijk
  2. Social Selling nieuwe klanten – social media (on en offline) en data gebruiken om jepotentiele klanten beter te leren kennen en echt verrassen op hun latente behoeften
  3. Salesart-Experience – klantdroom denken- samen met de klant en zijn team bouwen aan derealisatie van hun organisatie en persoonlijke dromen
  4. Social Selling- huidige klanten – social media (on en offline) en data gebruiken om je huidigeklanten verder uit te dagen en ze blijvend te verrassen op hun latente behoeften
  5. Fan4Fan Excellence – je klant is de nieuwe verkoper die jaarlijks twee nieuwe klantenmeeneemt.

Met deze nieuwe commerciële blauwdruk, minder tijd kwijt aan traditioneel rondjes rijden, beter relevant netwerk, significant hogere conversieratio’s, cross- en upsell, klanten blijven langer lid en meer dan 25% van je omzet gegenereerd door actieve fans.
Wat zou dat voor jullie organisatie betekenen?

Dit alles als een integraal werkend geheel waardoor er een filosofie ontstaat met klanten, medewerkers en leveranciers als fan. Hoe zou dat er voor jullie organisatie uitzien?

Niet zomaar een marketing- en salesboek
Kortom, De Commerciële Revolutie is niet het zoveelste marketing- en salesboek. Integendeel: we gaan van evolutie naar revolutie en daarmee van langzaam en lineair naar organische en zelfs exponentiële groeicijfers.

Als je meer wilt weten of je afvraagt wat de impact van dit alles op jouw organisatie is en hoe je dit concreet moet inrichten in je nieuwe commerciële Blueprint om toekomstbestendig te blijven dan nodigen we je graag uit met je team om te ontdekken wat de impact is voor jullie organisatie. We bepalen samen op welke gebieden je wilt ontwikkelen om significant het verschil te maken. Ga naar www.decommercielerevolutie.nl

Waarschuwing
Ook moeten we je waarschuwen: Als je deze kennis tot je neemt, kan je niet meer ontkennen dat je niet weet wat je moet doen om je organisatie significant te laten groeien. Leve de Revolutie!

Wessel Berkman

Wessel Berkman is auteur van de bestseller "De Commerciële Revolutie" uitgebracht in 2017. Hij heeft in het verleden meerdere boeken en artikelen gepubliceerd op het gebied van sales en is oprichter van The Brown Paper Company en The SocialSelling Company.

w.berkman@brownpapercompany.nl