Hét portal voor slimme salesprofessionals!

CV trends voor 2019

Carriere 24 apr 2024

24 apr 2024

De eerste stap naar jouw droombaan in de Sales is: een goed CV opstellen. In het ideale CV laat je zien wat jij kan en wie jij bent. Velen zien er tegenop om een CV te maken. Logisch, want het kan een lastige klus zijn. Waar moet jouw CV anno 2019 aan voldoen en hoe onderscheid jij je het beste terwijl de concurrentie groot is? Een aantal CV trends voor 2019.

Maak jouw CV scanbaar
Denk als een recruiter bij het opstellen van je CV. Recruiters zijn bijvoorbeeld gék op scanbare CV’s: ze hebben het nu eenmaal razend druk. Maak een overzichtelijk en scanbaar CV van maximaal 2 A4-tjes. Langere CV’s worden eerder terzijde gelegd. Gebruik kolommen, voldoende witruimte, duidelijke tussenkopjes en opsommingstekens om overzicht te creëren. Je CV moet de juiste inhoud bevatten, maar wees zéér selectief. Bewaar uitgebreide toelichtingen voor een eventueel sollicitatiegesprek: less is more!

Opvallen mag met je CV lay-out
Iemand die in de Sales werkt, mag opvallen met zijn CV. Als verkooptalent moet je als geen ander laten zien dat je (ook) jezelf kunt verkopen. Gebruik kleur en zet bijvoorbeeld je vaardigheden of behaalde resultaten om in een mooie grafiek en maak gebruik van icoontjes in plaats van tussenkoppen. Giet jouw CV in een mooie, verzorgde lay-out. Online zijn er vele goede CV templates te vinden.

Opvallen met een video CV
Je kunt ook een video CV maken. Dat is helemaal conform de trend van 2019. Het opnemen van video’s is populair door het toenemende gebruik van social media. Met een video CV spring je er zeker uit tussen de andere kandidaten. Met een video CV (al dan niet als toevoeging aan je geschreven CV) krijgt een werkgever direct een idee wat voor persoonlijkheid je hebt. Bewegend beeld zegt toch meer dan woorden.

Maak je CV geschikt voor ATS
Recruiters maken tegenwoordig allemaal gebruik van een Applicant Tracking System: ATS. Dat is een softwaresysteem waarin de gegevens van kandidaten staan. Een recruiter kan de meest geschikte kandidaten zoeken door filters toe te passen. Daarom is het belangrijk dat jouw CV bepaalde trefwoorden bevat die van belang zijn voor de functie die je zoekt. Denk dus goed na welke woorden je in je CV gebruikt. Bedenk ook dat er voor een en dezelfde functie verschillende termen gehanteerd kunnen worden. Wat het ene bedrijf bijvoorbeeld een “sales medewerker” noemt, is voor een ander bedrijf een “verkoper”.

Maak behaalde resultaten en successen zichtbaar
Zeker als je in de Sales werkt, is het van belang dat je laat zien welke resultaten je hebt geboekt. Hiervoor kan je een apart onderdeel op je CV maken, maar je kan jouw resultaten ook toevoegen aan de omschrijving bij eerdere functies. Ook kun je iets over jouw successen zeggen in het ‘Persoonlijk Profiel’; dat is een stukje tekst van maximaal vijf regels waarin jij jezelf presenteert.

Vertel iets persoonlijks
Werkgevers en recruiters willen weten wat jíj te bieden hebt. Probeer je CV persoonlijk te maken door een niet-alledaagse hobby te vermelden. Beleg je in je vrije tijd in cryptocurrencies? Zet het op je CV: dát verkoopt.

CV.nl

CV.nl is gestart door specialisten op het gebied van CV's en solliciteren. Het overgrote deel van de mensen die een CV gaat opstellen heeft hier moeite mee. CV.nl biedt hierin uitkomst waardoor gebruikers in enkele stappen een professioneel CV kunnen opstellen. Na het invullen van de stappen en het selecteren van een professioneel opgestelde template, is het CV direct te downloaden en klaar voor gebruik.

support@cv.nl