Hét portal voor slimme salesprofessionals!

Content websites / adverteerders


21 mrt 2018

Het opzetten van een website met unieke en eigen content is een goede manier om groot te worden op internet. Een content website kan een website zijn met nieuws, informatie of bijvoorbeeld columns. Vaak zien we een combinatie van alles. Het schrijven van eigen content zorgt voor de beste mogelijke vindbaarheid op internet (mits de website zoekmachine vriendelijk is). Enkele voorbeelden:

– ZBC.nu, unieke content in de ICT branche. Verdient geld door gastcontent te plaatsen in de vorm van een abonnement en daarnaast leadgeneratie.
– Webregio.nl, unieke content uit een bepaalde regio. Verdient geld door AdSense, banners, nieuwsbrief opnames, affiliates (in 2007 overgenomen door de Telegraaf groep).
– NewLaunches.com, persberichten dienst. Verdient aan AdSense en Banners, sturen elke dag een e-mail nieuwsbrief.
Het nadeel van een content website is dat het dagelijks werk behoeft. Het plaatsen van een nieuw nieuwsbericht, het versturen van een e-mail nieuwsbrief en het reageren op binnenkomende e-mail. Als de aandacht verslapt van een content website dan gaan al snel de bezoekersaantallen omlaag en gaan de bezoekers naar een concurrent die wel actueel is.

Wat zijn de verdiensten?

De verdiensten hangen af van het vakgebied, maar het is mogelijk om een paar duizend tot tienduizend euro te verdienen. Als u meer wilt verdienen dan heeft u een redactie nodig die de website actueel houdt en iemand die zich bezig houdt met acquisitie voor banners.

Alex van Ginneken

Alles weten over Internet Marketing? Bezoek eens http://www.DeBlauweDoos.nl/

alex@debestekoffie.nl