Hét portal voor slimme salesprofessionals!

Bureaucratie


22 feb 2018

Zijn we allemaal niet hartstikke blind geworden. Zien we niet meer dat onze organisatie nog steeds fat & lazy is. Ondanks de magere economische jaren die achter ons liggen. Merken we dan niet dat er met geen goed fatsoen te werken valt. We de hele dag in vergadering zitten. Collega’s op twee meter afstand plat mailen.  Stiekem roddelen in de koffiehoek. Klagen!  Dagen vullend die met activiteiten die niet bijdragen aan waarde voor klanten. 
Bureaucratie
Als we aan bureaucratie denken dan doemen de koesterende armen van de managers en stafgroepen op. In ruil voor veiligheid accepteren we een veelvoud aan regels en procedures.  Afkomstig van managers die aan de macht en “in control” willen blijven. Streng gecontroleerd door stafmedewerkers die het bewaken van de regels en procedures als hoogste doel stellen en het management als klant zien.  Verstikkend, intern gericht, doorgeslagen, los van de werkelijkheid. “It Socks”
“Het Bureaucratie Spook haat verandering, vertraagt verbetering en vernieuwing en maakt alles uit defensieve overwegingen zo complex mogelijk”
Bureaucratie staat haaks op competitief vermogen.  Het holt competitieve medewerkers uit en maakt hen murf en middelmatig. De meest competitieve geesten in de organisatie vertrekken.
Bureaucratie is alles wat het dagelijks waarmaken van de missie tegenwerkt en het competitief vermogen in de markt ondermijnt.

Iedere medewerker in de organisatie moet aan het einde van de dag antwoord kunnen geven op de volgende vragen:
Wat heb jij vandaag bijdragen aan het verbeteren en vernieuwen van jouw organisatie?
Wat heb je vandaag bijgedragen aan de welvarendheid van je organisatie?

“Bureaucratie is als onkruid, het blijft de kop opsteken en moet iedere dag worden bestreden”

Marco Scheele
RedFoxBlue – Leiderschap Coach

Marco Scheele

Marco Scheele is auteur van het boek "Pratende Pakken" en directeur en aandeelhouder van RedFoxBlue. RedFoxBlue werkt voor kleine en grote, maar vooral voor dappere bedrijven die het verschil willen maken in hun markten en tot het uiterste gaan om dat te bereiken. We begeleiden klanten in de vertaalslag van "markt naar commerciele strategie" en "van Commerciele strategie naar alle haarvaten van de operatie". Met een aanpak die door klanten wordt omschreven als gepassioneerd, doorleefd en resultaatgericht. Waar mogelijk op basis van partnership met harde resultaatafspraken en beloning op basis van het gerealiseerde verkoopsucces. Wilt u meer weten over RedFoxBlue, haar klanten en haar vijfentwintig gedreven professionals met ruime directie en senior sales management ervaring. Surf dan naar www.redfoxblue.nl U kunt zijn boek "Pratende Pakken"bestellen op www.pratendepakken.nl .

m.scheele@redfoxblue.nl