Hét portal voor slimme salesprofessionals!

Branding met ansichtkaarten


03 aug 2021

Als salesprofessional ben je hét gezicht van de organisatie en vaak het eerste aanspreekpunt voor (potentiële) klanten. Er zijn diverse manieren om het contact met deze klanten te onderhouden en om ze te laten weten dat ze belangrijk zijn voor het bedrijf. Iedereen vindt het fijn om op zijn tijd te horen dat ze gewaardeerd worden, zeker ook bijvoorbeeld Generatie Z. Ansichtkaarten zijn misschien niet het meest voor de hand liggende communicatiemiddel, maar in de praktijk zijn ze erg effectief.

‘Een beeld zegt meer dan duizend woorden’, is een oud gezegde én vaak nog waar ook. Een indrukwekkende afbeelding laat vaak een grotere indruk achter dan een stukje tekst. Daarom zijn bedrukte ansichtkaarten zeer geschikt om naar (potentiële) klanten te versturen. Ook zijn ze passend als persoonlijk relatiegeschenk. Als salesprofessional kun je snel en handig voor jouw klanten ansichtkaarten drukken. Verstuur ze met de post of geef ze persoonlijk af als je bij jouw relaties op bezoek bent.

Ansichtkaarten drukken en versturen

Door de komst van internet worden er helaas steeds minder ansichtkaarten verstuurd, en ja, een mailtje of whatsappje is inderdaad sneller verstuurd. Maar een kaartje per post, persoonlijk aan jouw gericht, blijft toch veel specialer om te ontvangen. Je ziet meteen dat de verzender extra moeite voor jou heeft genomen om een kaart uit te zoeken, te ontwerpen en op de post te doen! En doordat je het kaartje fysiek in eigen handen hebt, is de uitwerking ervan des te intenser. Probeer een whatsappje maar eens beet te pakken! 😉

Wanneer gebruik je bedrukte ansichtkaarten?

Persoonlijk ontworpen ansichtkaarten zijn één van de meest gebruikte manieren om nieuws over te brengen, en zeker ook één van de leukste. Heb je nieuwe producten om aan jouw klanten te tonen? Gaat het bedrijf uitbreiden? Ansichtkaarten kun je inzetten om dit nieuws te communiceren. Natuurlijk is het rond de feestdagen attent om een kaartje te sturen. Wat dacht je bijvoorbeeld van gepersonaliseerde kerstkaarten of nieuwjaarskaarten? Een aantrekkelijke foto van het bedrijf of van het team van werknemers zorgt ervoor dat je eenvoudig een unieke kerstgroet overbrengt. Wil je (potentiële) klanten uitnodigen voor been bedrijfsevent? Ook hiervoor kunnen ansichtkaarten volledig naar eigen wens bedrukt worden. Of stuur na een bijeenkomst een kaartje als bedankje voor hun komst. Persoonlijker wordt het vaak niet, en dit wordt veelal zeer gewaardeerd door (potentiële) klanten. Een kaartje sturen is een klein gebaar, de uitwerking ervan is des te groter.

Gepersonaliseerde ansichtkaarten ontwerpen

Bij een online drukker kun je eenvoudig je ansichtkaarten gepersonaliseerd laten bedrukken, om zo klanten en relaties individueel in het zonnetje te zetten. Een online drukker biedt persoonlijke service en je bent verzekerd van de beste kwaliteit tegen de scherpste prijs. Ondanks dat de kaarten niet groot zijn, kan je er toch voldoende informatie op kwijt. Op de voorkant is het gebruikelijk om een afbeelding te plaatsen, dit kan een foto of illustratie zijn, met een korte krachtige boodschap. Met een goed gekozen, opvallend ontwerp zal de kaart zeker onder de aandacht komen. Op de achterzijde zou je ook nog een klein berichtje kunnen plaatsen, en daar is ook de ruimte voor de NAW-gegevens van de ontvanger en de postzegel.

Je leest het, als salesprofessional kun je ansichtkaarten voor talloze doeleinden inzetten om het contact met jouw relaties en (potentiële) klanten te onderhouden.

123 Drukken

123drukken.nl is uw professionele online drukker met 100% service. Met meer dan 35 jaar ervaring en de meest geavanceerde apparatuur, kunnen wij u verzekeren dat u de beste kwaliteit geleverd krijgt tegen een scherpe prijs. Wij bieden u tevens persoonlijke service via ons servicenummer 088-04 05 100 waar u door onze professionals te woord wordt gestaan, of via de mail info@123drukken.nl

info@123drukken.nl