Hét portal voor slimme salesprofessionals!

Ben jij een grijze muis op Social Media?


10 okt 2020

Hoe vaak zit jij op sociale media zoals facebook, twitter en LinkedIn? En nog belangrijker: kost dat je vooral veel tijd en energie of levert ’t ook nog wat op?

Verslaafd aan sociale media is Lacie Pound. Haar online score is de rode draad in haar leven. Ze speelt de hilarische hoofdrol in de Black Mirror episode ‘Nosedive’ op Netflix. Allereerst truttig en daarna lekker eigenzinnig, maakt ze één goed punt.

Te vaak vinden professionals dat online super eng. Ze gaan zich dan corporate gedragen, gebruiken opeens deftige woorden en zeggen niet wat ze eigenlijk vinden.

Doodzonde!

Door je eigen persoonlijkheid juist ook op sociale media te laten zien maak je jezelf zichtbaar. Grijze muizen zijn er al genoeg. Grijs is Lacie Pound zeker niet in de betere versie van haarzelf.

Laat je eigen ‘ik’ zien op sociale media en deel jouw visie of mening over je vakgebied. Juist ook als salesteam of marketingafdeling. Dan komt de winst via een sterker netwerk, meer bekendheid en betere leads vanzelf.

En ja, dat zorgt ook indirect voor een hogere score op sociale media. Bijvoorbeeld je SSI. Die SSI staat voor Social Selling Index op LinkedIn. Die SSI is ook een mooie meetlat voor een tijdelijk wedstrijdje met je collega’s op de sales- of marketingafdeling.

Lees verder

Artikel met toestemming overgenomen van originele bron Dutchmarq

Paul Hassels Mönning

Paul Hassels Mönning is managing partner van dutchmarq. Hij werkt inmiddels ruim twintig jaar op het snijvlak van marketing, sales en IT. Vanuit dutchmarq helpt hij bedrijven in de B2B-sector om meer rendement uit digitale marketing en sales te halen. www.dutchmarq.com

info@dutchmarq.com