Hét portal voor slimme salesprofessionals!

Affiliate marketing


21 mrt 2018

Steeds meer bedrijven zetten affiliate marketing in om hun producten en diensten te promoten. Met affiliate marketing wordt bedoeld: het verkopen van producten of diensten via partners. De affiliate, oftewel de ‘bemiddelende’ partij verdient een bepaald percentage aan de verkopen. Om te verdienen als affiliate heeft u minimaal één van deze zaken nodig:
– Een website
– Een e-mail bestand
– Een webwinkel
– Een klantenbestand

Website

Verdienen door het promoten van andermans producten door middel van een website kan door het opzetten van een website met daarop affiliate links. Ook als u een bestaande website heeft kunt u dergelijke producten promoten.

Voorbeeld: u heeft een website waar alles te vinden is over Ecuador. Op deze pagina kunt u producten promoten zoals vakanties, vliegreizen, autoverhuur, boeken, DVD’s en excursies.

E-mail bestand

Als u de beschikking heeft over een e-mail bestand dan kunt u uw relaties een periodieke nieuwsbrief toesturen en daarin producten of diensten promoten van een ander. Het meest efficiënt is om producten te promoten die passen bij de doelgroep.

Voorbeeld: een bedrijf ontwikkeld websites voor bedrijven en heeft veel contact met ondernemers en heeft veel e-mail nieuwsbriefleden. Het bedrijf kan een evenement voor ondernemers promoten en per inschrijving een vergoeding krijgen. Wanneer u zelf een evenement of product wilt promoten, benader dan eens relaties die een e-mail nieuwsbriefbestand hebben en zelf regelmatig versturen.

Webwinkel

Als u een webwinkel heeft kunt u ook andere producten promoten. Dit kan bijvoorbeeld na de ‘bedankt pagina’ als een bezoeker net iets gekocht heeft. Of u kunt producten promoten in downloadbare e-books of Whitepapers. Daarnaast kunt u op de orderbon/factuur of pakket dat u verstuurd een aanbieding meesturen van een ander product en door verwijzen naar een andere website.

Voorbeeld: stel u verkoopt online verf, dan kunt u een losse flyer in de bestelling meesturen waarmee iemand korting kan krijgen op een canvas doek die de ontvanger online kan bestellen door middel een speciale code. Door deze code weten u en uw partner dat de klant via uw flyer bestelt.

Klantenbestand

Als klanten een positieve ervaring met u hebben en u doet ze een aanbieding of beveelt ze iets aan zijn deze eerder geneigd te kopen dan in het geval dit van een onbekend iemand komt. Door samen te werken met andere partijen die complementaire producten of diensten leveren, kunt u weer verdienen aan een bestaande klant.

Voorbeeld: iemand die keukens verkoopt kan een samenwerking aangaan met een partij de kookboeken verkoopt of een partij die pannen levert.

Alex van Ginneken

Alles weten over Internet Marketing? Bezoek eens http://www.DeBlauweDoos.nl/

alex@debestekoffie.nl