Hét portal voor slimme salesprofessionals!

Aanklacht tegen de zittende macht (directie)


22 feb 2018

Opvallend in het hedendaagse bedrijfsleven is dat we geloven dat de directie de sleutel is tot succes en verandering.  Medewerkers kijken tegen u op en kruipen in “de kindrol”. Ze geloven blindelings dat “papa” het allemaal wel zal weten. En “papa” begint dat na verloop van tijd zelf ook te geloven. En als je gelooft dat je alles weet dan hoef je het niemand meer te vragen. Dan is regelmatig contact met medewerkers en klanten niet meer nodig. Dan kunt u het beter allemaal zelf bedenken. Dat scheelt tijd en energie. Uw staf bevestigt al “ja knikkend” uw gelijk en draagt zorg voor een vlekkeloze uitvoering op de werkvloer.  Het valt niet mee om als “zonnekoning” door het leven te gaan. Een mega salaris en dito bonus voor het verlies dat u met uw bedrijf heeft gerealiseerd maakt gelukkig veel goed. 

Dames en heren directieleden, ik wil u vragen om de eindverantwoordelijkheid te nemen, te stoppen met dwingend controleren en dienstbaar te worden naar uw teamleden. Mocht u toch het voortouw willen nemen, druk dan een belangrijke stempel op de instroom, doorstroom en uitstroom van de juiste mensen binnen uw organisatie. Beheer het geld en bewaak de continuïteit en winstgevendheid. Richt u op het grotere overzicht en voorzie de organisatie van snelle updates over kansen en bedreigingen in de markt (big picture). Zorg er voor dat alle medewerkers zo productief mogelijk kunnen zijn en minimaal worden lastig gevallen met regels, procedures en activiteiten die afleiden van het bieden van maximale waarde aan klanten.

Marco Scheele

RedFoxBlue – Leiderschap Coach

Marco Scheele

Marco Scheele is auteur van het boek "Pratende Pakken" en directeur en aandeelhouder van RedFoxBlue. RedFoxBlue werkt voor kleine en grote, maar vooral voor dappere bedrijven die het verschil willen maken in hun markten en tot het uiterste gaan om dat te bereiken. We begeleiden klanten in de vertaalslag van "markt naar commerciele strategie" en "van Commerciele strategie naar alle haarvaten van de operatie". Met een aanpak die door klanten wordt omschreven als gepassioneerd, doorleefd en resultaatgericht. Waar mogelijk op basis van partnership met harde resultaatafspraken en beloning op basis van het gerealiseerde verkoopsucces. Wilt u meer weten over RedFoxBlue, haar klanten en haar vijfentwintig gedreven professionals met ruime directie en senior sales management ervaring. Surf dan naar www.redfoxblue.nl U kunt zijn boek "Pratende Pakken"bestellen op www.pratendepakken.nl .

m.scheele@redfoxblue.nl